avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CURS PUERICULTURA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CURS PUERICULTURA

Buna ziua,

In cazul in care a fost luat un atestat si a fost depus la angajatorul 1 pentru primul copil, poate fi depus cursul de puericultura pentru copil 2 la angajator 2 ?
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2021
spineanuc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 5 Februarie 2021
Bună ziua,

Conform art. 4 din Legea nr. 210/1999: „(1) In cazul in care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal, acordat in conditiile art. 2, se majoreaza cu 10 zile lucratoare.
(2) Tatal poate beneficia de prevederea cuprinsa la alin. (1) numai o singura data.”
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.

Stiam de prevederea legala dar nu eram sigur ca ea incumba un singur angajat sau odata declarat poate in Revisal, o cerere ulterioara a altui angajator nu mai poate fi realizata.

Speta era ca copil 1 se naste in timp ce este angajat la angajat 1 , ulterior vine bebe 2 iar persoana este angajata la angajator 2. Diferenta este de 3 ani intre bebe 1 si bebe 2.
Textul de lege se refera doar la majorare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare concediu de puericultura axc1 axc1 Buna ziua. Sotia a nascut al doilea copil si doresc sa stiu daca mai am dreptul la.cele.10 zile de concediu de pueicultura. Mentionez ca am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Zile libere tata la nasterea copilului friday_325 friday_325 Buna ziua, ma intereseaza daca in calitate de angajator sunt obligat sa acord 5 zile de concediu tatalui, la nasterea unui copil, daca nu exista contract ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite Patience Patience Daca nu mai exista Contract Colectiv de munca la nivel NAtional si nici CCM pe ramura nu mai este valabil, care sunt zilele libere platite pe ca angajatorul ... (vezi toată discuția)