avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Contract traducere încălcat
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Contract traducere încălcat

Bună ziua.

Aș dori să știu care este procedura de urmat dacă a fost încălcat un contract de traducere pe care îl am cu o editură.

În contract se specifică:

"Traducătorul va agrea împreună cu editura forma finală a traducerii înainte ca aceasta să plece la tipar."

Acest punct a fost încălcat. Cartea a fost tipărită fără acordul meu, în ultima discuție cu editorul noi având mai mult puncte de dezacord.

Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2021
andreiv3103, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreiv3103 , utilizator 22:03, 5 Februarie 2021
Trebuie ca un jurist să citească cu dvs. contractul ...
Cine a propus contractul ce cuprinde articolul pe care îl menţionaţi?
Editura.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În opinia mea, aveţi nevoie de o persoană de încredere, cu studii juridice, cu experienţă în citirea şi interpretarea clauzelor contractuale şi cu iniţiativă - a se citi: tupeu,, pentru a vă relansa în discuţia cu editura.
De regulă, toate editurile îşi rezervă rolul de iniţiator în discuţia contractuală...

Aceştia sunt primii paşi în a vă ajuta singur, în cauza de mai sus!
Mulțumesc pentru sfaturi. Acum aștept să văd care versiune a textului au publicat-o până la urmă.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2021
andreiv3103, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de autor in traducerea literara - incurcatura de nume luura luura Buna seara Va scriu in speranta ca ma puteti sfatui despre pasii pe care ii pot urma pentru a remedia ceea ce eu consider a fi o nedreptate. Am tradus anul ... (vezi toată discuția)
Neexecutarea partiala a obligatiei - mi se poate cere ceva? kutez kutez Salutari tuturor, Am un caz mai aparte si as vrea sa am parerea domniilor voastre. Sunt traducator. In 2008, ca reprezentant al firmei mele (care acum are ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru traducatori Laura Ciobeica Laura Ciobeica Am incercat să găsesc în forum subiectul care să-mi ofere eventuale răspunsuri la o situaţie nouă pentru mine: [i]Drepturile de autor ale ... (vezi toată discuția)