avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă după divorț am revenit la numele de fată, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă după divorț am revenit la numele de fată, dar, acum, ...

Dacă după divorț am revenit la numele de fată, dar, acum, aș vrea să revin la numele fostului șoț, dat fiind că fiica mea își dorește acest lucru, este posibil? Țin să menționez că au trecut câțiva ani, iar fiica mea este majoră (când am divorțat, era minoră și mi-a fost încredințată legal).
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2021
AdaSore, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:42, 6 Februarie 2021
Buna seara. Da, de principiu, pe cale administrativa. Când fostul soț dorește să poarte numele de familie pe care l-a avut în căsătorie, pentru a avea un nume comun cu copiii încredințați spre creștere și educare, cu consimțământul fostului soț, dat în formă autentică. Nu stiu ce sa zic in situatia data, fiica fiind majora, dar puteti incerca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
si cand fiica se va casatori, va lua numele sotului sau il va pastra pe acesta ? intreb, ca sa nu va schimbati numele degeaba.
pe cererea de schimbare a numelui argumentati sa vreti sa purtati nume comun cu fiica dvs, nu mai are legatura cu fostul sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume- dupa divort, cu al fiicei mele iulia_eu iulia_eu Buna. Problema este urmatoarea......... Eu sunt divortata de cativa ani, copilul mi-a fost incredintat, dar fostul sot nu a acceptat sa ii pastrez numele, pt ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume alex15mariana alex15mariana Am divortat acum 4 ani si am un copil minor care mi-a fost incredintat pentru crestere si educare,sentinta este definitiva si irevocabila, Fostul sot de cand ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele de familie ContSters167839 ContSters167839 Am fost casatorita iar sotul meu a decedat.Odata cu casatoria am adoptat numele de familie al sotului meu,acum ramasa vaduva vreau sa ma reintorc la numele meu ... (vezi toată discuția)