avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intocmire testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intocmire testament

buna ziua.doi batrani, sot si sotie vor sa cumpere un apartament, urmand sa lase fiului meu apartamentul prin testament, dansii nu au avut copii, vreau sa stiu daca dupa trecerea la cele vesnice nepotii din frati pot sa atace testamentul pentru ...diverse, la intocmirea testamentului mai trebuie stipulat ,,in deplinatatea facultatilor mintale,, ?eventual examen medical? au 94 de ani si nu vor sa mai faca altfel de acte... intreb deasemeni, fiind veteran de razboi decorat daca dansul plateste taxa notariala la la cumpararea apartamentului? multumesc
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2021
tudor_11, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudor_11 , utilizator 19:53, 7 Februarie 2021
Nepoții de la frați nu sunt moștenitori rezervatari. Deci, sub aspectul reductiunii testamentului, nu o pot solicita.
Însă, pot invoca lipsa discernământului la momentul încheierii testamentului.
In mod normal, notarul nu solicita certificat medico legal psihiatric decât atunci când are dubii ca persoana din fata lui, are discernământul necesar.
Dacă știți că pe viitor s-ar putea ivi probleme cu nepotii, nu ar strica sa obțineți certificate medico legale psihiatrice. Nu se obtin de la medicul de familie, nici de la psiholog, nici de la psihiatru, ci doar de la medicul legist. Si trebuie să menționeze exact, ca persoana este aptă de a semna acte juridice.
De asemenea, testatorii pot fi asistați de doi martori, care să ateste că testamentul reflectă ultima vointa a lor.
Cat priveste cumpararea apartamentului, veteranii de război nu sunt scutiți de plata taxelor notariale.
foarte clar. va multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul se face cu 2 martori sau se face pe baza unei adeverințe ... Magie1 Magie1 Testamentul se face cu 2 martori sau se face pe baza unei adeverințe medicale că nu are probleme persoana. Și orice act de donație sau certificat ... (vezi toată discuția)
Valabilitate testament ilemile ilemile buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de valabilitatea unui testament autentificat.persoana care lasa prin testament are 73 de ani(reprezinta ... (vezi toată discuția)
Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)