avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Se poate inregistra un ONG din Romania in SUA?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Se poate inregistra un ONG din Romania in SUA?

Buna ziua !
Prin ce modalitate se poate inregistra un ONG din Romania in SUA?
Cu stima,
Balázs Attila
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:05, 3 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui să discutați cu un avocat care profesează în SUA,este vorba despre alta legislație practic alt sistem de drept greu de crezut că cineva care nu profesează acolo va poate da un sfat util.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
din punct de vedere al legislatiei romane nu e nicio problema ca acel ONG sa activeze si in strainatate inclusiv prin vreun dezmembramant cu sau fara personalitate juridica ( sucursala sau filiala). Totul depinde de legislatia acelei tari - in acest caz SUA sau anumite state care o compun.... deci un avocat care practica acolo v-ar putea raspunde daca si cum se poate....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong românesc cu sucursala in alta tara europeana Adevar1 Adevar1 Buna ziua, Poate un ONG românesc să-și deschidă o sucursală într-o altă țară europeană? Și trebuie să depună cererea cu actele de deschidere ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dobandesc caracter legal pentru o filiala a unui ong international emiliaaaaaaaa emiliaaaaaaaa Vreau sa dobandesc caracter legal pentru ONG-ul meu. Inainte sa imi iau insa acest angajament, am cateva nelamuriri: 1. Cum afecteaza faptul ca este o ... (vezi toată discuția)
Filiale ong international sojourn sojourn Poate un ONG international (european) sa deschida in Romania o filiala cu calitate de persoana juridica, fara a infiinta o noua entitate (asociatie/fundatie)? (vezi toată discuția)