avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! exemplu: am un conducător auto ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! exemplu: am un conducător auto profesionist care ...

Bună ziua! exemplu: am un conducător auto profesionist care momentan lucrează la cisternă însă nu mai pot să l trimit la muncă acolo (deși asta nu este prevăzut nici în cim, nici in act adițional : că trebuie să lucreze doar la cisternă) și vreau să-l trimit la tur-retur singur. Trebuie să-l notific desprea aceasta cu un anumit timp înainte? sau pot să fac un simplu act adițional cu data de azi și să intre în vigoare de mâine?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
Aue10, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:00, 11 Februarie 2021
Anterior modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le modifice.

Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la art.17 alin. (3) C.mun. in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca Țurcan Marian Țurcan Marian Ce act trebuie să-mi de-a unitatea la care lucrez și cu cât înainte de a mi se schimba locul de munca in cadrul aceleiași firme. (vezi toată discuția)
Contract determinat pe 3 luni se poate prelungi prin act aditional claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Am un contract determinat pe 3 luni iar de la resurse umane mi-au spus ca imi vor prelungi contractul care imi expira prin act aditional Este valabil prin act ... (vezi toată discuția)
Act aditional carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Se poate face acum ( 31.01.2018 ) un act ad. prin care sa se modifice un salariu majorat la sfarsitul lunii decembrie ? Practic angajatul l a convins pe ... (vezi toată discuția)