avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Am doua dosare de executare,împotriva ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Am doua dosare de executare,împotriva fostului soț ...

Buna seara!
Am doua dosare de executare,împotriva fostului soț unul din 2016,unul din 2017.,pt sume de recuperat mare parte restante pensie alimentară!
Am obtinut personal o parte din aceate sume,trimitamdu mi mama lui o perioada o parte din bani...restul nu le mai inapoiaza,el ne fiind in tara de mult timp,nu are ce sa i se execute.
Daca puteti sa ma indrumati/sfatuiti ce este de facut daca mai pot recupera cumva aceste sume de la el.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mia4 , utilizator 18:11, 17 Februarie 2021
Vorbiti cu el ca ii faceti plangere penala.
De executat silit aveti slabe sanse de acum inainte.
Multumesc frumos pt raspuns! Deci ar fii singura varianta cu plângere penală..din pacate nu prea se poate comunica cu el,reactioneaza greu chiar si "amentitare "de genul acesta
O zi plăcută!
De executat silit nu mai aveți cum sa îl.executati și nu aveți alta varianta.
Am inteles,multumesc pt sfat! O zi bună!
Buna ziua,

Depuneti plangere prealabila, sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie, conform art. 378 din Codul penal.

Distinct de acest demers, puteti inainta o solicitare , prin MINISTERUL JUSTITIEI, daca debitorul presteaza o activitate remunerata, in strainatate, avand contract de munca, si cunoasteti efectiv si resedinta statornica a acestuia.

Ministerul Justiţiei a fost desemnat, în temeiul Legii nr. 26/1991, autoritate transmiţătoare. În cazul în care debitorul are domiciliul într-unul din statele parte la Convenţia de la New York din 1956 şi numai dacă se cunoaşte domiciliul exact al celui obligat la plata pensiei, la solicitarea creditorului, ministerul justiţiei poate transmite dosarul pe care acesta îl întocmeşte şi depune la Registratura Ministerului Justiţiei, pentru Direcţia Drept Internaţional şi Tratate.

Acest dosar cuprinde o listă de acte , o cerere tip şi o procură tip. Cererea şi procura se adresează către autoritatea centrală a statului parte la Convenţia de la New York (în funcţie de domiciliul celui obligat la pensia de întreţinere).

În conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Convenţia privind obţinerea pensiei de întreţinere în străinătate, la care România a aderat prin Legea nr. 26/1991, în afara unor dispoziţii contrare din prezenta convenţie, legea care reglementează acţiunile menţionate şi orice chestiuni conexe este legea statului debitorului, inclusiv în materie de drept internaţional privat.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in alta tara micmaria micmaria Incepand cu data de 01.01.2014 tatal fetitei mele nu mai plateste pensie alimentara. Copilul meu are 9 ani iar pensia alimentara a fost stabilita de catre o ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara laurafs laurafs buna ziua , as dori sa stiu si eu daca se poate face recalcularea pensiei am 2 fetite, primesc o pensie lunara de 180 de lei ptr amandoua fostul sotul ... (vezi toată discuția)
Tată plecat în anglia - pensie alimentară buniculGEO buniculGEO Soțul fiicei mele pleacă în Anglia cu contract legal de muncă, dar ea nu știe unde . Ce demersuri trebuie să aplice pentru a -l obliga să-și achite ... (vezi toată discuția)