avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu mai stiu unde sa apelez.....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu mai stiu unde sa apelez.....

Va rog mult sa ma ajutati pentru ca nu mai stiu unde sa apelez.....
Fostul sot nu plateste pensia de intretinere si eu nu mai stiu unde sa apelez. El nu vrea sa inteleaga ca acesta este dreptul copilului si deseori apeleaza la santaj. Ex: nu mi-ai trimis poze cu copilul , nu vezi nicio pensie,etc.
Dansul lucreaza in strainatate si desi nu s-a ocupat deloc de cresterea copilului in 6 ani, acesta are mereu pretentii. Mereu cere sa vorbeasca cu copilul la telefon, iar daca se intampla sa ii solicit ceva pentru copil se enerveaza si vorbeste foarte violent, ba chiar uneori se lauda ca el a reusit sa isi cumpere masina de lux dar ca pensia tot nu o sa o plateasca. Specific ca nici acte pentru inscrierea copilului la gradinita nu a vrut sa imi dea.
In decembrie 2019 am depus plangere de abandon de familie, dosarul a ajuns la Parchet din ianuarie 2020 si nu avem niciun raspuns.
Ulterior am mai depus o plangere pentru ca dansul in continuare nu plateste pensia, acest dosar este inca la Politie. Specific ca nu a platit pensie de 5 ani de zile si este din rea credinta. In nenumarate mesaje dansul singur imi trimite poze cu masina lui de lux (probabil crede ca acest lucru ma supara, insa ce ma supara pe mine este ca nu ajuta deloc la cresterea copilului).
Va rog sa ma indrumati, ce pot face, pentru ca fostul sot nu indeplineste nimic din obligatiile de tata insa are zilnic pretentia ca copilul sa il sune, sa vorbeasca cu el.
Ma intreb cum este posibil sa ai drepturi in conditiile in care nu ai nicio obligatie. ( plata pensie, a dispune acte pentru nevoile copilului, nu se ingrijeste deloc de cresterea sau educarea copilului).
Timpul trece dar in defavoarea copilului, am inteles ca pensia se plateste doar 3 ani din urma, cand am depus plangerea de abandon, fostul sot nu platise pensia de 5 ani, iar deja este mai mult de un an in care am depus dosarul si nu stiu daca si acest timp va fi prescris din plata totala.
Va rog sa ma ajutati, ce sa mai fac, caror autoritati ma pot adresa......


p.s. Divortul e stabilit prin hotarare judecatoreasca, custodie comuna, domiciliul la mama si o pensie de intretinere de 150 euro.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021
Boeing777, utilizator
Daca va fi condamnat penal va fi obligat și la plata pensiei de întreținere.
Probabil ca aceasta ar fi singura rezolvare posibilă în cazul dvs.

Chiar și asa are dreptul de a discuta cu copilul la telefon, conform legii.
Câți ani are copilul?
Stiti unde locuieste?
Eu poate nu am inteles....dansul nu a platit pensia pe o perioada de 5 ani (la data depunerii plangerii dec 2019). La momentul de fata sunt 6 ani.
Dvs. ati spus ca daca va fi condamnat penal va fi obligat la plata pensiei. Aceasta va fi pe ultimii 3 ani sau tot ce are restant? Pentru ca anii se tot aduna si din nefericire in defavoarea copilului.....
Eu m-am documentat la ce drepturi are copilul, insa daca imi poate cineva explica cum e posibil sa ai pretentii permanente la drepturi, (iar cand nu avem timp sa il sune face un mare scandal, si ne mai si santajeaza). Pentru mine aceasta este o mare presiune, pentru ca eu intretin copilul 100%, eu ma ocup de scoala, mai nou de scoala online, pe langa un job full time, ultima mea grija e sa fiu mereu secretara sa il sune copilul, pentru ca deseori uita, si asta ramane tot in grija mea.
Specific, marea mea problema este cum de un parinte are drepturi si eu sunt obligata sa ii ofer aceste drepturi, iar dansul nu are absolut nicio obligatie fata de copil.
Dansul locuieste in UK. Are venituri doar in UK iar in Romania nu are venituri in ultimii 7 ani si nici bunuri pe numele lui.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021
Boeing777, utilizator
Instanta penala ar trebui sa îl oblige la plata prejudiciului material pe durata de timp pe care aceasta il datorează conform legii în afara de condamnarea la o pedeapsă penala, cu condiția sa îl găsească vinovat.
Important este sa fie condamnat pentru ca ulterior probabil se vor. rezolva problemele.
Daca isi va angaja avocat îl va costa bani si ca sa se apere va avea nevoie de avocat.
Avocatul îl poate costa suficient de mult încât sa prefere sa plătească pensia de întreținere. Un avocat bun îl.costa cât ar fi mai preferabil sa plătească din pensie pentru ca ar putea fi mai rentabil pentru el.
Important este sa aiba un curs favorabil dosarul penal.
Astfel.de cazuri sunt mai complicate decât par.
Daca stiti unde locuiește în străinătate va fi citat acolo.
Ar fi bine sa aveti avocat imediat ce aflați ca vine în România dar sa fie un avocat foarte operativ, sa aibă timp.de caz si sa stie exact ce are de făcut.
Ar fi bine sa aveti avocat și pentru a declanșa un razboi psihologic împotriva lui.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Executare pensie de întreținere: cum pot obține cuantumul raportat la veniturile din acest moment? de șase luni lucrează în străinătate, dar plătește suma stabilită acum un an Maki4 Maki4 Am o sentinta prin care s-a dispus ca tatal copiilor sa plateasca o pensie in cuatum de 1/4 din veniturile acestuia, iar acesta plateste o pensie in suma fixa ... (vezi toată discuția)
Stramutare cercetare penala AdryKamy AdryKamy Cum pot strămuta cercetarea penală în cazul unui dosar de abandon de familie, cu plangerea depusa la Parchet in urma cu 3ani ? Mentionez ca inculpatul ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere D. Cristina D. Cristina Buna ziua. In urma divortului, prin hotarare judecatoreasca, fostul sot ar trebui sa plateasca pensia de intretinere, dar el nu vrea. Specific ca el lucreaza ... (vezi toată discuția)