avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stramutare cercetare penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Stramutare cercetare penala

Cum pot strămuta cercetarea penală în cazul unui dosar de abandon de familie, cu plangerea depusa la Parchet in urma cu 3ani ?
Mentionez ca inculpatul este un fost polițist cu atribuții de organ judiciar si avand ca prieteni de familie soferul prim procurorului Parchetului unde a fost depusă plângerea si grefiera in cadrul aceluiași Parchet, soția soferului.
Mi se pare prea lung termenul in care nu s-a solutionat plangerea efectuata, unul dintre copii a implinit deja 18 ani si nu a beneficiat de pensia stabilită in sentința de divorț, iar dosarul nu a plecat din biroul polițistului spre instanță de judecată.
Nu pot sa dovedesc cu acte ceea ce afirm, dar bănuiala mea se bazează pe afirmațiile inculpatului din vremea când eram căsătoriți, iar el era polițist si soferul prim procurorului (prieten de familie) ii facilita intrarea la procurorii care il sfătuiau ( ajutau) sa rezolve plângerile penale împotriva lui pentru abuz în serviciu.
Nu stiu cum sa motivez cererea de strămutare pe bănuiala că cercetarea este tergiversată intentionat , atâta vreme cât nu am dovezi.
Vorbele polițistului care instrumenteaza dosarul : "m-am săturat si eu de acest dosar , abia astept sa scap de el" - ca raspuns la intrebarea mea cat mai durează cercetarea, mi-au dat de inteles ca sunt presiuni asupra acestuia din partea inculpatului.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2019
AdryKamy, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:07, 28 Februarie 2019
Trebuie sa formulati motivele in scris cat mai detaliat si sa aratati ce dovezi aveti.
Nu pot fi acuzată de calomnie?
Puteti formula insa asa fel incat sa nu calomniati in sens de jigniri.
Trebuie sa prezentati fapte si argumente si nu jigniri.

Ati putea depune si o plangere pentru tergiversarea cercetarii penale.
Unde se face cererea de strămutare si plângerea pentru tergiversarea cercetării?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cererea de strămutare se face la Curtea de Apel din a cărei raza de competenţă face parte Parchetul respectiv.
Faceţi mai înainte o sesizare la Procurorul şef al parchetului unde este depus dosarul.
Pentru neplata pensiei alimentare, apelaţi la un executor judecătoresc , având hotărârea care stabileşte pensia alimentară, competenţa de executare este a executorului.Puteţi recupera pensia pe 3 ani în urmă; acţionaţi urgent, cu fiecare lună care trece, pierdeţi o lună din restanţă.
Plângerea pentru abandon nu vă ajută să recuperaţi banii; abandonul este infracţiune şi, dacă este trimis în judecată, domnul este sancţionat penal, dacă !

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Referitor la neprimirea pensiei alimentare din iunie 2009 cind a fost pronuntata decizia de catre instanta (am publicat problemele mele in data de 04.01.2010), ... (vezi toată discuția)
Se poate recupera pensia alimentara in cazul in care debitorul nu are nici un venit? kyrakyra_65 kyrakyra_65 Am divortat in 2001 iar fostul sot a fost obligat la plata pensiei alimentare in cuantum de 20 % din veniturile nete realizate. Timp de 1 an a platit iar apoi ... (vezi toată discuția)
In cat timp se rezolva o plangere penala?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Pentru infractiunea de abandon de familie savarsita de fostul sot am depus o plangere la politie, a trecut aproape o luna, am dat declaratii si eu si fostul ... (vezi toată discuția)