avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua, In momentul in care adresez aceasta ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua, In momentul in care adresez aceasta intrebare, pe ...

Buna ziua,
In momentul in care adresez aceasta intrebare, pe teritoriul Romaniei, masca este obligatorie in saptiile inchise. Da stiu si cele deschise, insa subiectul este pentru cele inchise.
Nepurtarea mastii poate avea drep consecinta aplicarea unei amezni, asta am inteles.
Totusi, daca as intra intr-un magazin nepurtand masca si as incepe sa fac cumparaturile, agentii de paza au dreptul sa ma evacueze invocand un singur motiv: nepurtarea mastii? Ma gandesc ca de fapt nu ar avea acest drept cat nu tulbur linistea publica, iar ceea ce ar avea ei deptul sa fac este sa sesizeze Politia Romana in vederea sanctionarii mele.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 06:07, 13 Februarie 2021
Bună ziua,

Agenții de pază sunt acolo ca să asigure protecția magazinului (orice ar însemna asta - furturi, de exemplu) și a clienților acestuia. Dacă dvs. încălcați măsurile în vigoare, luate pentru protecția sănătății populației, puneți în pericol atât angajații cât și clienții, deci da, au dreptul să vă evacueze - bineînțeles, fără să vă pună în pericol dpdv fizic.

În caz că ați fi rănit ați putea să sunați la 112, iar când ar veni poliția dvs. ați primi amenda pentru nepurtarea măștii pe loc, iar ei s-ar trezi cu dosar penal care, dacă nu v-au vătămat grav, va fi închis peste ceva vreme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu ... eduard27 eduard27 este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu deschis? (vezi toată discuția)
Exceptii de la purtarea mastii in spatii inchise alina_25 alina_25 Daca am adeverinta medicala care dovedeste ca sufar de o afectiune medicala care nu imi permite folosirea mastii in spatii inchise pot intra in acele ... (vezi toată discuția)
Masti de protecție cu nanofibre anti-covid 19 unde se găsesc ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Masti de protecție cu nanofibre Anti-COVID 19 unde se găsesc de cumpărat? Știe ... (vezi toată discuția)