avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Sunt contabil în administrația publică ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Sunt contabil în administrația publică locală. ...

Buna ziua,
Sunt contabil în administrația publică locală. Dacă avem un angajat care a câștigat în instanță niște drepturi salariale printr-o hotărâre judecătorească definitivă prin nerecurare(nu s-a făcut recurs), se poate plati? In ce condiții? Toată odată sau in transe? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 15 Februarie 2021
Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituțiile și autoritățile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2021, se va realiza astfel:
a) în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 5% din valoarea titlului executoriu;
b) în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 10% din valoarea titlului executoriu;
c) în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;
d) în al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 25% din valoarea titlului executoriu;
e) în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plătește 35% din valoarea titlului executoriu.
Multumesc. Imi puteti spune, va rog, si daca se poate achita o hotarare judecatoreasca definitiva prin nerecurare?
Da, se poate pune in executare o astfel de hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturi salariale noa noa Daca un salariat a actionat in judecata angajatorul insa s a pensionat inainte de emiterea hotararii definitive prin care instanta ii acorda drepturile de ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale Ciafalau Gica Ciafalau Gica Buna ziua, Lucrez in învățământ, nu mi s-au plătit 38 zile concediu de odihna. Am castigat in instanta dreptul de a fi plătit. Acum mi se spune de ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale castigate in instanta Cecilia-S Cecilia-S Cum se face plata unor drepturi salariale castigate in instanta prin hotarare definitiva si irevocabila din 1 aprilie 2014. Mentionez ca lucrez in institutie ... (vezi toată discuția)