avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie de primire a banilor, dupa vanzarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie de primire a banilor, dupa vanzarea acestuia.

Buna ziua,

Anul trecut am achizitionat un imobil de la un cetatean roman cu domiciliul in Statele unite. Aceasta persoana prin intermediul ambasadei a imputernicit pe cineva din Romania pentru aceasta vanzare, mentionand in procura ca notarul, prin intermediul postei electronice trebuie sa aibe acordul lui asupra pretului de vanzare. In ziua semnarii contractului, dupa ce notarul a primit acordul proprietarului asupra pretului, am achitat integral banii (Euro) prin intermediul online Banking, direct in contul proprietarului aflat in State. Proprietarul nici in ziua de azi nu a dat declaratie de primire a banilor , iar eu nu am putut sa intabulez imobilul. Vanzatorul refuza sa dea declaratia sustinand ca aceasta a pierdut f mult din cauza schimbului EURO - DOLAR in urma transferului. Va rog sa ma sfatuiti ce am de facut in aceasta situatie.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Catalin1820 , utilizator 14:12, 19 Aprilie 2021
Pai, cum nu ati reusit sa intabulati imobilul? Daca ati incheiat un contract de vanzare, notarul public trebuia sa va intabuleze dreptul de proprietate in cartea funciara in termen de 6 zile lucratoare. In cel mai rau caz, ar fi trebuit ca in cartea funciara a imobilului sa ramana notata o ipoteca legala in favoarea vanzatorului, pentru garantarea indeplinirii de catre dvs a obligatiei de plata a pretului. Declaratia o poate da si imputernicitul, in baza procurii. Dvs ati achitat euro in contul vanzatorului care era deschis tot in euro sau in usd?
Buna ziua!

Exact asta imi apare in extrasul de carte funciara, la sarcini, drept de ipoteca legala. Eu am platit in Euro in contul vanzatorului deschis in USD. Exact cum a fost mentionat in contract. Nici imputernicitul nu doreste sa dea declaratia. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2021
Catalin1820, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . ce pot face pentru a vinde o proprietate pe care ... daniel76R daniel76R Buna ziua . Ce pot face pentru a vinde o proprietate pe care am achitat-o integral dar vanzatorul nu a mers la notar sa incheie acea declaratie de confirmare ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca vanzator ! Polescu_Paul Polescu_Paul In 1998 am cumparat un apartament prin credit ipotecat.In contract s-a precizat ca plata se va face prin linie de credit deschisa de banca in contul ... (vezi toată discuția)