avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Distrigaz Sud Brasov ma acuza ca am umblat la contor
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Distrigaz Sud Brasov ma acuza ca am umblat la contor

Buna ziua,

Va rog daca se poate sa ma sfatuiti si pe mine. Sa schimbat contorul in decembrie 2020. In ianuarie l-au verificat. In februarie m-au chemat la sediu si informat ca sa umblat la contor. Sigiliu era intact, dar filtrul avea gauri. Domnul cu care am vorbit m-a amenintat cu judecata si puscaria DACA nu sunt deacord sa platesc 10 mii de lei. Mi-a dat o hartie care spune ca am fost informata despre ce sa descoperit si cum se poate solutiona. Eu am declarat ca nu am umblat si nici nu am autorizat pe nimeni sa umble la contor. Am fost acuzata ca am umblat in contor in 2016 pentru ca a scazut consumul, dar eu am fost plecata did tara. Am declarat asta si este adevarat. Ce sa fac? Nu vreau probleme si nu vreau sa platesc pentru ceva ce nu am facut. Domnul de la distrigaz mi-a dat o adresa de email sa ii trimit un email explicand ca nu am fost in tara. Daca trimit email, a spus ca face recalculare consum la jumatate de suma. Nu cred ca datorez nimic mai mult de cat sa facturat deja. Cum sa ies din problema asta va rog?
Cel mai recent răspuns: Raluca Petrica , utilizator 21:33, 2 August 2022
Buna ziua ,sunt in aceasi situatie ,imi puteti spune cum ati rezolvat problema ?
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna! In cazul meu, eu nu am cedat deloc.

M-au sunat de câteva ori si m-au invitat din nou la sediu, dar nu m-am dus. Le-am trimis un email in urma fiecărui apel cu ce sa discutat in sumar - inclusiv intimidările si amenințările. pentru documentație si le-am cerut sa confirme sumarul discuției in scris,

Am precizat mereu politicos si călduros, in scris, ca le rămân la dispoziție si sprijin pentru orice investigație daca se dorește, dar susțin ca nu am autorizat pe nimeni si nu am umblat la aparat.

Dupa care, nu am mai vorbit la telefon, si pe email nu au mai răspuns, intr-un final au renunțat. In cazul meu, eu sigur nu am făcut nimic greșit si am rămas pe poziție.

Baze legale nu exista in cazul in care sigiliul este intact pe aparat; se raportează la client după o luna; Tehnicianul nu a avut observări la ridicare, alte probleme la sistem nu sunt si declarația este negativa.

Într-adevăr, amenințarea este cu judecata dar daca sunteți de acord sa înainteze Distrigas fără înțelegere intre parti, nu vor merge mai departe pentru ca nu vor putea dovedi ca ati făcut ceva la un aparat sigilat si plasat in spațiu public.

Success!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie consum fraudulos gaze. cristiene cristiene Sunt acuzat pe nedrept de consum fraudulos gaze naturale Saptamana trecuta ianuarie 2012 au venit reprezentantii companiei de gaze pt a schimba contorul de ... (vezi toată discuția)
Contor de curent luat de furnizor - posibila o expertiza metrologica independenta? contrax contrax Buna ziua. In primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie. Zilele trecute furnizorul de energie electrica a venit si mi-a ridicat contorul si ... (vezi toată discuția)
Sigiliu contor gaz Kmmycha1212 Kmmycha1212 Va rog daca se poate, o lamurire: Mi-a fost schimbat contorul de gaz de cei de la compania de furnizare. Motivul a fost ca are ceva rupt, mi-au aratat unde. ... (vezi toată discuția)