avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă eu îmi depun cererea de preaviz, am dreptul la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă eu îmi depun cererea de preaviz, am dreptul la șomaj? ...

Dacă eu îmi depun cererea de preaviz, am dreptul la șomaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 15 Februarie 2021
Daca va depuneti demisia , nu aveti dreptul la somaj.

Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a)încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

b)încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......

Prin urmare, acestea sunt articolele care dau posibilitatea sa se beneficieze de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj RuxandraLarisa RuxandraLarisa Se poate intra in somaj cu articolul 95,4?multumesc (vezi toată discuția)
Incheiere cm cu drept de somaj Ionutz1978 Ionutz1978 Cu ce articol si cu ce litera se incheie contractul de munca sa pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)