avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Va rog sa mi spuneți care este vârstă la care pot ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Va rog sa mi spuneți care este vârstă la care pot ieși la ...

Va rog sa mi spuneți care este vârstă la care pot ieși la pensie anticipata și care este penalizarea dacă pe data de 01/04/2021 vechimea în munca plus ani lucrați în gr 2 sunt 43 menționez ca am lucrat în gr 2 de munca 14 ani 4 luni și 10 zile sunt născut în 1963 luna octombrie
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:01, 19 Februarie 2021
Va puteti pensiona anticipat incepand cu Octombrie 2023 (60 ani) .
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am înțeles ca ma pot pensiona la 60 de ani la limita de vârstă, dar as vrea sa știu dacă as putea sa ma pensioneze anticipat mai devreme de 60 de ani și penalizat și dacă da cât este penalizarea?
Potrivit legii 263/2010 pensie de limita de varsta la 60 ani si 4 luni.
Pensie anticipata la 60 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata gaby76 gaby76 - M, nascut in mai 1963 - vechime neintrerupta pe cartea de munca din aug. 1981 (35 ani peste cateva zile) - aceasta perioada include si perioadele de: ... (vezi toată discuția)
Pensionare parțial anticipat Paius Genuta Paius Genuta Am 54 de ani și 33 ani munciți din care 16 ani grupa 2 pot ieși la pensie fara penalizare (vezi toată discuția)
Pensionare juliana torok juliana torok as vrea sa stiu cind as putea iesi la pensie de varsta,anticipat sau orice fel de pensie, femeie nascuta 17.10.1959 cu 36 ani cotizare din care 17 ani grupa ... (vezi toată discuția)