avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica si demolare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica si demolare

Buna seara!
Am o întrebare, zic eu destul de simpla.
Saptamana aceasta, blocul in care locuiesc a intrat in reabilitare termica.
Astazi am fost sunat de catre o persoana "inginer" si mi-a cerut acordul sa permit demolarea unei parti a balconului meu. Mai exact este vorba de partea de jos a balconului, aproximativ jumatate. Cealalta jumatate fiind partea cu geamurile termopan. A spus ca nu se atinge de acea parte. I-am spus ca nu sunt de acord cu acest lucru, mai ales ca nu apare in documentatia de reabilitare a blocului acest lucru. De asemenea i-am spus ca in momentul in care acele placi v-or fi date jos, îmi va distruge gresia pe care o am in balcon pe podea, tencuiala de pe pereti etc. Vazand acestea, dl "inginer" mi-a atras atentia ca au mao fost alte 3 cazuri iar cand acesta a adus vorba ca vine cu politia locala, primaria si disciplina in construcții... Voi fi de acord.
Blocurile din jur, care sunt acelasi model, nu au avut date jos acele parti ale balcoanelor. Nu cred ca poate fi vorba de aspectul estetic pentru ca, geamurile nu au fost înlocuite... Doar cine a vrut a schimbat.
Mai este o problema. In cazul apartamentamenului meu, in momentul in care acele parti se dau jos, oricine poate intra in casa, fara probleme. I-am mentionat acest lucru, domnului "inginer" pe care nu l-a interesat.
Este legala aceasta demolare? Practic este o demolare... Se da jos un lucru. Iar aceasta demolare imi cauzeaza mie prejudicii.
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina-2022 , utilizator 13:08, 21 Iulie 2022
Demolarea balconului nu poate fi făcută legal decât în prezența unei autorizații de demolare care trebuie să fie emisă de primăria competentă, în condițiile legii.
Dacă solicitantul insistă ca dumneavoastră să permiteți demolarea balonului, sunteți îndreptățiți să sesizați poliția locală și Inspectoratul De Stat în construcții.
Pentru clarificri,solicitati presedintelui de asociatie sa prezinte documentatia executarii modernizarii si eficientizarii energetice a imobilului,unde trebuie sa fie concret precizate toate etapele si interventiile la structurile si elementele exteriorului constructiei
Va mulțumesc pentru raspunsuri.
Am facut acest lucru, inainte de inceperea lucrărilor te izolare termica a blocului. Am fost intrebati fiecare apartament cine doreste inlocuirea geamurilor. Dupa care s-a venit cu alta intrebare cine doreste sa ii fie refacut balconul. Ieri s-a revenit cu intrebarea, sub forma obligatorie, de demolare a acelor placi ce formeaza balconul.
La primele discutii legate de balcoane am intrebat administrartia blocului care a spus ca nu a vazut nicaieri specificat astfel de lucrari la balcoane.
Repet. Daca nu mi-ar afecta interiorul apartamententului nu m-ar deranja. Dar dansii insista pe faptul ca trebuie demolate acele placi fara a-mi spune un motiv concret. Daca este vorba de estetic, exista solutii.
In cazul meu, demolarea, demontarea, darea jos sau cum vreti sa le spunem, a acelor placi ce formează pererii balconului practic, imi afecteaza interiorul apartamentului.
Buna ziua,ma regasesc in aceeasi situatie cu demolarea balconului.Si la mine situatia e delicata,avand si centrala de apartament montata pe balcon.Seful de santier ameninta cu expertiza de la primarie si amendarea celor ce nu permit demolarea .....Va rog sa-mi spuneti daca si cum ati rezolvat problema

PaulAvram a scris:

Va mulțumesc pentru raspunsuri.
Am facut acest lucru, inainte de inceperea lucrărilor te izolare termica a blocului. Am fost intrebati fiecare apartament cine doreste inlocuirea geamurilor. Dupa care s-a venit cu alta intrebare cine doreste sa ii fie refacut balconul. Ieri s-a revenit cu intrebarea, sub forma obligatorie, de demolare a acelor placi ce formeaza balconul.
La primele discutii legate de balcoane am intrebat administrartia blocului care a spus ca nu a vazut nicaieri specificat astfel de lucrari la balcoane.
Repet. Daca nu mi-ar afecta interiorul apartamententului nu m-ar deranja. Dar dansii insista pe faptul ca trebuie demolate acele placi fara a-mi spune un motiv concret. Daca este vorba de estetic, exista solutii.
In cazul meu, demolarea, demontarea, darea jos sau cum vreti sa le spunem, a acelor placi ce formează pererii balconului practic, imi afecteaza interiorul apartamentului.

Bună ziua! Cum a rămas cu balconul dvs? A fost dărâmat sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! locuiesc intr-un bloc care este in curs de reabilitare, ... M12345678 M12345678 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc care este in curs de reabilitare, in Bucuresti. Cei de la firma de constructii dau jos peretii exteriori ai balcoanelor pt a ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a blocurilor serbanimvest serbanimvest Referitor la reabilitarea termica a blocurilor, am citit toate discutiile din forum, dar nu am gasit nici o situatie ca a mea. Blocul in care sunt ... (vezi toată discuția)