Buna seara.
Cu vreo 2 ani in urma, eram minor si mergeam cu o vecina pe drum, si din urma mea a venit un baiat mai mare decat mine cu care am avut mai demult o cearta, a tras masina in fata mea. Si s a dat jos sa ma bata, eu fiind speriat deoarece el era major si mai mare decat mine i am dat un pumn in zona fetei si am fugit. Pe urma el a chemat politia. Si a depus dosar. Se pare ca are 65 de zile de ingrijiri medicale. Ce pot pati in acest caz? Am avantaje pentru faptul ca eram minor?
Lovirea sau alte violențe
(1) Lovirea sau orice acte de violență cauzatoare de suferințe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.(
2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Dintr-un pumn 65 de zile de ingrijiri medicale???
Cam greu de crezut...
Probare acte lovire
wiki38
Pentru probare lovirii unei persoane sunt suficienti doar martori sau obligatoriu si un Certificat Medico-Legal care sa confirme acele leziuni reclamate, ... (vezi toată discuția)