Anul trecut am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren intravilan. Proprietarul avea cadastru/intabulare pe o suprafata mai mare, iar ca sa mi-l vanda a fost nevoie de dezmembrare, pe care ne-am obligat contractual sa o finantam (urmand sa se scada din pretul final).
Termenul pentru incheierea contractului a fost depasit, pentru ca dezmembrarea a durat mai mult decat am prevazut.
Desi avem clauza ca putem sa reziliem contractul in aceste conditii, nu am facut-o, dar nici nu am prelungit in scris termenul de finalizare. Ar fi trebuit sa incheiem saptamana aceasta contractul, insa proprietarul a decedat.
Ce e de facut acum?
Antecontractul a fost intocmit de un avocat.
Multumesc.
Avocatul care a redactat antecontractul ma sfatuieste sa le dau si restul de bani si apoi sa-i chem in instanta pentru punere in posesie.
Eu am dubii cu privire la aceasta metoda, deja am dat 1500 E degeaba, daca pierd si restul?
O alta intrebare: daca mostenitorii nu deschid succesiunea (sunt 4 frati, nu cred ca au bani pentru taxe) exista vreo metoda sa-i fac sa inceapa procedura?
Cum ma sfatuiti sa fac?
Multumesc
:) asa ma gandeam si eu.
De fapt, cei 4 frati si-au impartit (verbal) mostenirea inca din vremea in care batranul era in viata. Tranzactia a fost negociata cu cel caruia ii va reveni terenul, batranul doar a semnat in calitate de proprietar (in acte). Deci banii ar trebui sa-i dau potentialului mostenitor, dar nu inteleg in ce baza legala....
Imi puteti raspunde, va rog, la ultima intrebare din mesajul anterior?
Imi pare rau daca pun intrebari care va pot parea prostesti, dar nu am nicio tangenta cu domeniul juridic.
Multumesc
Titlu de proprietate
kukuk
Pe titlul de proprietate teren emis in 2002, suntem trecuti ca mostenitori eu fiind in viata si o persoana decedata intre timp.
Nepotul persoanei decedate a ... (vezi toată discuția)