avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adresa de instiintare !Buna seara!Ma confrunt cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adresa de instiintare !Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ...

Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de alimentare energie electrica si au fost intocmite procese verbale cu energie elecrtica consumata si neinregistrata,punindumi-se in vedere sa paltesc o suma de 9000 ron daca vreau sa evit darea in judecata.Eu locuiesc intr-un apartament de de 2 camere si platesc lunar cam 150 ron factura la energie ,deci nu se pune problema sa fur curent.Contoarul este pe scara blocului si nu in casa la mine nu stiu ce si cum au constatat cei de la Enel.In luna noiembrie 2020 intradevar s-au schimbat contoarele si lucratorul de la contoare ma anuntat ca eu am consum care nu se inregistreaza ,l-am invitat sa vina sa verifice in casa dar a refuzat categoric.Am facut sesizare despre acest fapt la enel si la o saptamana a venit o echipa care mi-a dat un proces verbal in care mentioneaza ca este totul in regula,au verificat contoarul nu sunt probleme.Acum m-am trezit cu aceasta instiintare.Ce pot face in asemenea conditii?Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
got2i, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:21, 3 Martie 2021
Daca aveti contorul montat pe scara blocului si nu in apartament nu vad care ar putea fi vina d-vs. Tot ce tine de instalatia electrica la contoare este sigilat, deci d-vs. nu ati fi putut fura energie electrica decat sa rupeti sigiliile si sa faceti modificari, dar spuneti ca n-au fost probleme privind sigilarea contorului de pe scara ( au fost gasite intacte sigiliile din cate intelegem ). Invitati politia si pe cei de la Enel sa va verifice instalatia din apartament de la tabloul de sigurante ( se pot face si acolo unele artificii cu un fir adus de exemplu de pe casa scarii...etc. etc. ) si sa va intocmeasca la final un proces verbal de constatare. Daca totul este in regula si nu se gasesc improvizatii nu vad ce probleme ati putea avea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verificați dacă înștiințarea e chiar de la Enel, are număr de înregistrare, semnăturile de rigoare, etc., pentru că pare a fi o escrocherie, făcută fie și de un salariat de la Enel.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc ca mi-ati raspuns si la randul meu vin cu precizarea ca Enel este si distribuitor si furnizor.In plicul primit nu am decat adresa de instiintare si foaia de calcul desi in adresa se mentioneaza ca s-a facunt si un proces verbal acela nu este in plic,dac s-au facut modificari sau ceva nu au fost facute de mine si nu mi se poate imputa contoarul se afla la alt etaj pe scari nu este securizat,oricine poate rupe sigiliile , daca situatia sta asa consider ca trebuia supravegheat cu o camera de luat vederi nu sa umble cine vrea(daca a umblat)iar contoarul sa poata fi doar citit pentru index si atat!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e chiar asa... Sunt 3 firme Enel de distributie: E-Distributie Banat, E-Distributie Dobrogea si E-Distributie Muntenia si 2 firme Enel de furnizare: Enel Energie si Enel Energie Muntenia. Verificati de la cine aveti hartia. Inclin sa cred ca daca aveau suspiciune de furt anuntau politia. Cel mai probabil contorul nu a inregistrat o anumita perioada si v-au calculat un consum mediu... desi este cam mare. Sau au mai fost cazuri cu aparate de masura montate invers intre vecini. Oricum, ar trebui sa poata sa dovedeasca ceea ce sustin.
Asa este,oricine poate umbla la tabloul electric de didtributie de pa palier.Mie mi s-au furat sigurantele de doua ori si de alte doua ori mi s-a taiat conductorul electric cu patentul(desigur si sigurantele furate).Oricine vtea sa faca rau poate umbla acolo foarte usor.Administratia a zis ca nu pune lacat ca e tabloul celor de la Enel si ei trebuie sa umble acolo.Camere de supraveghere nu vor cei care apara dreptul la viata privata pe scara blocului.Asa ca sunteti lasat sa va descurcati singur.Asta este.
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2021
mitabiciclista, utilizator

Alte discuții în legătură

Branșare neautorizată la rețeaua electrică a blocului Oana-Dana Oana-Dana Bună seara, locuiesc într-un bloc P + 2 cu 3 scări, 18 apartamente, fără lift. Consumul de electricitate pentru iluminarea spațiului comun (cele trei ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care este împărțit în mai multe sigurante este destul de vechi și funcționează pe sigurante cu ... (vezi toată discuția)