avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... info va rog !
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

info va rog !

buna ziua ,

sunt pensionat medical pe caz de boala , gr. 3 si am varsta de 62 de ani . ca vechime in munca cum se calculeaza pensia medicala, 2 ani la un an sau normal (adica an/an) ?
va intreb asta intrucat in 2015 cand am fost pensionat aveam 29 de ani vechime (cu facultate si armata) si varsta de 56 de ani, iar vechimea stiu ca trebuie sa fie cel putin 35 de ani pentru barbati la varsta pensionarii.

va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
Florian59, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florian59 , utilizator 08:15, 8 Martie 2021
Normal .... adica an/an.

Cornel Vasile a scris:

Normal .... adica an/an.

deci sa inteleg ca un an de pensionare medicala gr.3 = 1 an vechime pentru limita de varsta ???

multumesc
Da.
Un an de stagiu asimilat.
Multumesc frumos

Carp Mircea a scris:

Da.
Un an de stagiu asimilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare de drept sau anticipata/partial anticipata AdrianG1954 AdrianG1954 Sunt nascut pe 27 octombrie 1954. Am o vechime totala de 32 ani, 9 luni si 24 zile din care 19 ani, 2 luni si 14 zile in grupa a II-a de munca, si 11 luni de ... (vezi toată discuția)
Grupa munca ciubotarudan ciubotarudan Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)
Pensionare dupa legea actuala getad getad Buna ziua! Va rog f mult sa-mi spuneti cand s-ar putea pensiona un barbat nascut in ianuarie 1968 cu vechime de 27 ani pana-n prezent, toti la acelasi loc ... (vezi toată discuția)