Buna seara. Anul trecut a decedat socrul meu. Dupa decesul acestuia soacra mea a dorit ca toata casa sa ii ramana ei pe principiul ca "dupa ce mor eu va descurcati voi". La notariat sotia mea si un frate de-al ei au facut succesiunea pe partea lor si nu au vrut sa ii dea nimic mamei lor ca ea a vrut sa minta notarul ca ei sunt singurii mostenitori (decedatul mai avea 3 copii dintr-o casatorie precedenta). A trecut un an de zile si de atunci soacra mea ii tot cheama sa le cedeze partea lor "ca oricum dupa ce moare ea tot lor le ramane". E asa, sau exista vreo posibilitate legala sa fie asa? (gen sa o conditionam sa nu faca vreun act de vanzare-cumparare, etc)
Nu am inteles, pana la urma ati chemat si ceilalti copii pt dezbaterea mostenirii ?
Si pe cine cheama soacra si cui vrea ca cei chemati sa cedeze ?
Nu e cazul sa cedeze nimeni nimic, soacra sa zica mersi ca nu se cere partajul.
Cei trei copii din casatoria anterioara nu au realizat succesiunea; Soacra mea vrea sa ii ramana toata casa ei si sotia mea imperuna cu fratele ei care au facut succesiunea sa ii dea ei partea lor de casa.
daca vorbim de decesul socrului, la dezbaterea succesiunii participa toti copiii lui.
Deci ori nu au dezbatut succesiunea, ori au mintit ca nu mai exista si alti succesori.
Succesiune
cristinicaz
socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)