Buna ziua,
In vederea dezbaterii mostenirii dupa bunica mea, notarul solicita o dovada precum careia sotul acesteia a fost dispărut in război.
Initial a zis ca o sa faca o adresa la Arhivele Militare Pitești, dar nu cunoaștem decat numele, fara nici o altfel de informatie.
Cum as putea gasi mai multe informații oficiale, deoarece nu exista persoane care ar putea sa-mi dea mai multe detalii.
Mulțumesc pt ajutor.
Cel dispărut este socotită a fi în viața, câtă vreme nu a intervenit o hotărâre declarativă de moarte, rămasă definitivă.
Cel declarat mort este socotit că a încetat din viață la data pe care hotărârea rămasă definitivă a stabilit-o ca fiind aceea a morții.
Nu ne-ați spus când a murit bunica. Dar cum viii îi moștenesc pe cei morți, nu morții pe vii, imaginați-vă în ce încurcături puteți să intrați dacă bunicul ar fi socotit viu (și moștenitor al bunicii), iar apoi ar fi declarat mort ... de mai demult/la data stabilită prin hotărâre (și bunica l-a moștenit pe bunicul).
Mulțumesc pentru raspuns.
Bunica a decedat in 2009 si lua pensie de urmas ca fiind veterana de razboi,ma gandesc ca a dovedit cumva sa beneficieze de acest drept.
Acte nu am gasit pentru ca prin 2002, niste nemernici i-au dat foc la casa si ea a reusit sa fuga din calea flacarilor.
Ea locuia la 600 de km de noi (fiica ei si nepoti) si vizitele erau rare, de aici si lipsa de informații.
Sotul bunicii a dispărut in al doilea razboi mondial.
Sa înțeleg ca doar in instanta poate fi declarat decedat?
Si in instanta care va fi data decesului?
Dar totuși, fiind vorba despre un dispărut in razboi nu exista o alta procedura?
Certificat deces
BX
Daca o persoana este disparuta (de exemplu a disparut pe munte si nu a mai fost gasita), i se poate emite certificat de deces ?
Daca da, dupa ce termen si in ... (vezi toată discuția)