avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, vin si eu cu o problema legata de o alee de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, vin si eu cu o problema legata de o alee de acces,am ...

Buna ziua,
vin si eu cu o problema legata de o alee de acces,am cumparat o casa acum 12 ani pe o alee de acces lata de 6 m si lunga de 40 m ,in capatul aleei. In capatul aleei sunt doua case cu iesire in alee,tot pe alee sunt alte doua case pe stanga si dreapta cu iesire in alee si mai in fata alte 2 case cu iesire in strada publica dar cu gardurile care dau in alee ,deci suntem 6 proprietari pe alee si avem cota de 1/6 de alee de acces fiecare in contract .Problema mea este , de 12 ani nu imi pot parca masina in fata portii nu o pot baga in curte nu pot aduce nici o masina de utilaj ,nu pot face nimic pentru ca vecinii mei de pe alee isi parcheza masinile paralel lasand o trecere de un metru printre masini catre poarta mea si a vecinei din capat ,spunand ca nu avem nici un drept la alee decat un metru.
Intrebarea mea este, exista vreo lege care sa oblige veciniI sa isi parcheze masinile in curte si sa lase aleea libera ? Mentionez ca in caz de salvare,pompieri ,politie nu exista acces catre poarta mea.Chiar mi s-a intamplat de am chemat salvarea pentru mama mea si a trebui sa treaca cu targa printre masini,si cand a decedat nu au vrut sa mute masinile a trebuit sa o care in patura pana in strada principala.Credeti-ma ca m-am saturat ,si vreau sa ii dau in judecata .Ma intereseaza daca este vreo lege de partea mea in situatia in care fac demersuri catre tribunal? Ei vin cu argumente ca este aleea lor ca ei au adus piatra si au pus pe alee ,in perioada in care eu eram in strainatate ,dar nici nu au venit sa imi spuna te costa atat partea ta .Acestea sunt argumentele vesnice cand ii rog sa mute masinile ca am treaba.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:23, 26 Februarie 2021
Contactati un avocat si aveti sanse de reusita, pe acest motiv, de impiedicarea accesului masinilor speciale, parca e un minim de 3 m care trebuie sa ramana liber.
Daca au posibilitatea de a baga masina in cuerte, nu e o problema sa o si faca.
Cu ocazia judecatii, pot emite pretentii si daca e cazul, va veti plati contributia.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare în fața casei mele RoxanaFl. RoxanaFl. Parcare în fața casei mele. Bună ziua, Locuiesc la casa, iar în fața casei mele parchează frecvent vecinul de vis-a-vis, care are 2 laturi pe care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, problema e in legatura cu blocarea accesului,locuiesc ... FaNnE FaNnE buna ziua, problema e in legatura cu blocarea accesului,locuiesc la bloc si la capatul aleei dintre blocuri se afla doua garaje care nu e problema nu sunt ... (vezi toată discuția)
Cale de acces ContSters78644 ContSters78644 sint obligata sa las cale de acces vecinului din spatele curtii daca acesta are 2 iesiri prin spate ?latimea terenului din fata casei mele este de 3m de la ... (vezi toată discuția)