avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Important. Bună ziua. Am plătit în termenul de 15 ...
Discuție deschisă în Executare silită

Important. Bună ziua. Am plătit în termenul de 15 zile de la primirea ...

Bună ziua. Am plătit în termenul de 15 zile de la primirea somației toată suma din creditul scadent+cheltuielile de judecata pentru a opri executarea imobiliara. Întrebarea este, acum ca știu ca am scăpat de executare și am timp la dispoziție, Pot acționa în vreun fel sa dovedesc ca aceasta somație nu a fost totuși legala? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:29, 27 Februarie 2021
De la momentul primirii somatiei aveati la dispozitie un termen de 15 zile pentru formularea si depunerea la instanta a unei contestatii la executare, motivata si insotita de inscrisuri. Daca acest termen a expirat, nu mai puteti face nimic. Veti primi o Incheiere de incetare a executarii silite de la executor daca ati achitat integral debitul si cheltuielile de executare.
Pot acționa în vreun fel sa dovedesc ca aceasta somație nu a fost totuși legala?

ce vreti sa spuneti mai exact?
Adică eu am hotărât sa plătesc aceasta somație pentru a scăpa de stresul unui proces în termen limita. Adică nu știam dacă se pot face toate demersurile în acele 15 zile în care aveam frept de contestație. În primul rand, somația am primit-o într-o zi de vineri și pana luni deja erau pierdute 2 zile. Socul a fost atât de mare, deoarece nu mi-ar fi trecut prin cap ca se va trece direct la executare imobiliară, în condițiile în care, din decembrie 2017 pana la primirea somației nu am fost contactata în niciun fel nici de cei de la Kruk, nici de vreun executor. Am ales sa fac plata somației pentru a nu avea neșansa ca acea contestație sa afecteze în vreun fel întreaga familie. Efectiv nu știam ce șanse sunt. Nu m-am mai confruntat cu aceasta problema și nu doresc nimănui sa treacă prin asta. Cu toate astea sunt convinsa ca acea somație nu este corecta, fiind vorba de un card de credit luat în 2006,adica acum 15 ani, care a fost concesionat fără înștiințare, iar după preluarea datoriei de către Kruk, am făcut aproape 2 ani plăti. Cardul a fost de 9000 de lei, datoria preluată de Kruk a fost de 12400 lei, iar după 2 ani de plăti a rămas la 9500 de lei. În afara de asta, de la ultima plata către Kruk pana la procesul de executare silita au trecut 2 ani și jumătate. De la hotărârea judecătorească de executare prin orice metoda, pana la somația de executare imobiliară au trecut 9 luni. După mine aceste termene sunt depășite, dar nu ma pricep eu la legi ca să știu dacă este asa sau nu. De aceea, acum după ce stau liniștită ca imobilul nu va fi executat, voi avea timp sa merg la avocați și sa strâng toate actele necesare contestației. Iar în cazul în care nu va fi nici o contestație, nu îmi pare rău că am plătit această somație. Era o datorie care oricum trebuia plătită. Mulțumesc pentru răbdarea de care ați dat dovada dacă ați reușit sa citiți pana la sfârșit. Cu stima.
Și pentru cine mai ajunge în situații de genul, ascultați-mi sfatul plătiți-va datoriile la timp. Nu merita pentru niște bani sa treceți printr-un asa stres mare. Pana l aur a noi facem banii, nu ne fac banii pe noi. Trebuie doar sa învățăm sa ii gestionam cum trebuie.
Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adică eu am hotărât sa plătesc aceasta somație pentru a scăpa de stresul unui proces în termen limita. Adică nu știam dacă se pot face toate demersurile în acele 15 zile în care aveam frept de contestație


www.avocatnet.ro/forum/discu...
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Aiurea nu stiati , ati avut atatea subiecte deschise pe aceasta tema, incat ati stiut inca din aprilie anul trecut ca puteti face contestatie si ca termenul e de 15 zile, ati mai intrebat si acum cateva zile si ati aflat acelasi lucru.
Daca ati ales sa platiti, e alegerea dvs, bine ca ati platit, ati scapat de datorie si la revedere, ce sa mai contestati acum ?
Nu mai aveti ce contesta, contestatia se baza pe termenul de prescriptie, nu ca nu ati fi datorat acea suma.
Acuma luati proces verbal de la executor referitor la incetarea executarii silite.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. am primit de la executorul judecătoresc somație ... caef caef Bună seara. Am primit de la executorul judecătoresc somație imobiliară cu titlu executoriu pentru un credit de nevoi personale luat în 2006. Ce pot face? (vezi toată discuția)
urgent. bună ziua.. am primit o somatie de la bej care ma somează ca ... caef caef Bună ziua.. am primit o somatie de la BEJ care ma somează ca în 15 zile sa plătesc o datorie din 2006, ca altfel va începe procedura de executare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. ma confrunt cu următoarea problema. În anul 2006 ... caef caef Bună ziua. Ma confrunt cu următoarea problema. În anul 2006 am luat un card de credit de la BCR pentru care am plătit pana în anul 2013 când am fost ... (vezi toată discuția)