avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, La vara doresc sa pun o centrala termica in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, La vara doresc sa pun o centrala termica in apartament.Sunt ...

Buna ziua,
La vara doresc sa pun o centrala termica in apartament.Sunt operat la cap (tumoare) si mi s-a spus ca temperatura ,in apartament pe timp de iarna,trebuie sa fie cam 21-22 de grade.In prezent,cand este frig afara am 15-16 grade,pentru ca apartamentul este pe colt.Am inteles ca sunt necesare aprobari de la Termoenergetica si trebuiesc platite niste taxe care insumeaza 1000 lei.De ce ,un locatar trebuie sa plateasca bani catre Termoenergetica daca locatarii blocurilor nu au contracte direct cu Termoenergetica?.Contractul pentru apa calda si caldura este intre Asociatie si termoenergetica ,nu intre o persoana si Termoenergetica
Cel mai recent răspuns: ovi47 , utilizator 20:36, 8 Martie 2021
Pentru ca termoenergetica va scadea suprafata ap. dvs. din suprafata radianta a blocului, cea din cartea tehnica, facturand alti parametrii. Sunteti membru al asociatiei, sau nu, dar asociatia reprezinta toti proprietari si are contracte incheiate cu Termoenergetica in numele proprietarilor. Asa au fost concepute blocurile fiind incalzire centralizata. Vedeti si noile prevederi(de fap sunt vechi dar nu au fost aplicate) referitoare la evacuarea gazelor centralei. Trebuie luat in calcul si acest cost.
in contractul incheiat intre Termoenergetica si Asociatie nu este prevazuta o cantitate obligatorie de apa calda si caldura care trebuiesc consumate.Avem in bloc mai multe apartamente in care nu locuieste cineva,iar acele apartamente platesc doar caldura care tranziteaza apartamentul prin tevile verticale.Din moment ce asociatia imi da acordul de debransare,iar vecinii sunt de acord cu asta,nu vad de ce trebuie sa cer acordul Termoenergetica.Tevile pe care le intrerup sunt PROPRIETATE PERSONALA nu tevi care apartin Termoenergetica.In bloc sunt 8 apartamente care sunt debransate de la termoenergetica( 5 pe scara mea ),iar cand acestia s-au debransat,termoenergetica nu a facut nici o scadere intr-un act.Centrala este ultimul model ,astfel incat gazele sunt evacuate in regim fortat,avand o cantitate mica de gaze nearse
Cei care au centrale au obtinut acordul RADET, iar suprafata radianra din factura a fost micsorata cu suprafata acelor apartamente. Fceti cum credeti, dar fara acest aviz nu veti obtine acordul de la gaze. Intrebati-i pe cei cu centrala ce pasi au facut. Dati o cautare pe internet si vedeti ce acte va cer cei de la gaze.
in anul 2005 ,pe scara noastra s-a tras teava separata de gaze,iar eu am ales sa imi fie trasa teava pentru doua focuri.In prezent folosesc doar un singur foc ( pentru aragaz ),deci nu mai trebuie sa imi montez decat o centrala,fara alte acorduri.De ce trebuie sa mai cer acordul RADET ?
Daca sunteti debransat de la incalzirea centralizata, nu va trebuie acordul.

Alte discuții în legătură

Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)
Debransare ilegala radet Bbn Bbn Buna ziua, M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)