avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate acordat mamei al carei copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate acordat mamei al carei copil prematur a murit dupa nastere

buna ziua. O proaspata mamica a nascut prematur la 24 saptamani, ulterior colilul a murit. De cate zile de maternitate beneficiaza ? de toata perioada de 126 zile sau doar de 63 zile de concediu de lauzie ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2021
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:18, 6 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 158/2005
art.23
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină și lăuzie, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizație de maternitate.
.....

art.26
....
(4) În situația copilului născut mort sau în situația în care acesta moare în perioada concediului de lăuzie, indemnizația de maternitate se acordă pe toată durata acestuia.
MULTUMESC pentru raspuns. Pentru certitudinea mea ca am inteles corect durata indemnizatiei de maternitate este de 126 zile (sarcina si lauzie)?
Ati inteles bine, sunt 126 de zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate missy999 missy999 As dori sa stiu la cate zile de concediu de maternitate are dreptul o mama, daca a nascut prematur, la 28 de saptamani, iar copilul a murit dupa 3 saptamani. ... (vezi toată discuția)
Procedura de externare in cazul unei nasteri prin cezariana de urgenta la 28 saptamani cu copil decedat ulterior bran2015 bran2015 ce trebuie sa contina biletul de externare al unei mamici care a nascut prin cezariana un fat viu de 28 saptamani care a decedat ulterior (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Soames Soames Buna! imi puteti spune va rog la cate zile de concediu prenatal si postnatal are dreptul o viitoare mamica? (vezi toată discuția)