avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Racord utilitati prin vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Racord utilitati prin vecin

Bună ziua,
Vrem să tragem utilitățile, apă, gaz, curent la o casă nouă. Cel mai simplu ar fi dacă ne-am lega de conductele, cablurile care vin la vecinu (socru-mio) care e de acord să mergem cu ele mai departe pe proprietatea lui până la casa noastră, însă am vrea să fie totul legal adică să avem contoare proprii, loc de consum propriu. Ca să aducem conductele de la stradă pe drumul comun privat ar trebui să pătim în plus vreo 100 m. E legal să putem prelungi rețeaua direct de la el cu contoare separate cu acordul lui scris la notar?
Cel mai recent răspuns: vladxela , utilizator 22:09, 1 Martie 2021
Este nevoie de proiect intocmit de firma autorizata pentru fiecare tip de utilitate. Prin proiect se pot gasi solutiile optime. Proiectele se avizeaza de catre firma de distributie fiecare utilitate in parte,
De expl. La apa rece, in caminul construit pentru racord la socrul dvs. se poate efectua o modificare astfel incat sa se poata monta cate un contor de apa pe fiecare consumator.
Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2021
vladxela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avarie conducta apa rece migota migota La Asoc noastra de bloc a survenit o avarie la conducta alimentare cu apa rece a blocului.Avaria - spargere tevii a survenit pe portiunea de intrare in bloc, ... (vezi toată discuția)
Contorizare separata eduard985 eduard985 Buna ziua, Sunt un locatar al unui ansamblu rezidential care contine 6 blocuri a cate 2 scari fiecare. Deoarece unii locatari nu platesc intretinerea si sunt ... (vezi toată discuția)
Contor gaz pasant giovi_mik giovi_mik bunaziua.sunt conectat la gaz impreuna cu vecinul....adica el are contorul de gaz si io sunt alimentat dupa el ,dar nu am contor......as vrea sa imi iau un ... (vezi toată discuția)