avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce este de facut in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce este de facut in aceasta situatie, ...


Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce este de facut in aceasta situatie, pasii la mine au fost:
1. Suspendare permis 30 de zile si primit dovada pt 15 zile
2. Plangere Judecatorie fara a lua certificat de grefa sau vreun document pe care sa-l duc la Politie pentru ridicare permis inainte de expirare 30 de zile de suspendare.
3.Dupa 45 de zile de la suspendare mers la Politie unde am domiciliul si am ridicat permisul (practic trecuse termenul se suspendare de 30 de zile + cele 15zile in care am avut dovada).
4. Astept sa se judece contestatia mea la Judecatorie unde pot primi si respingere plangere.
5. Daca primesc respingere plangere contraventie, ce trebuie sa fac eu avand in vedere ca amenda nu am primit deci cu primaria nu am treaba? Mai depun o data la Politie permisul? Comunica Judecatoria catre Politie? Ma anunta Politia ca trebui sa-l depun iarasi pentru ispasire pedeapsa inca o data?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:32, 3 Martie 2021
Da, mai depuneti o data permisul. In momentul in care ati depus plingerea la judecatorie, s-a suspendat executarea sanctiunii complementare de suspendare permis. Practic nu ati avut permisul suspendat. Puteti lua si supliment, daca nu-l predati conform in termen.

Articolul 118 din OUG 195/2002
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzii și a sancțiunii contravenționale complementare dispuse prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției de la data înregistrării la judecătoria prevăzută la alin. (1).
(3) Dovada înregistrării plângerii contravenționale se realizează printr-un document emis de către instanța de judecată sau printr-un extras din portalul instanțelor de judecată www.portal.just.ro și se depune sau se transmite prin orice mijloace de comunicare la distanță ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestuia, de către contravenient sau de către reprezentantul convențional al acestuia, la unitatea de poliție din care face parte agentul constatator, care efectuează mențiunile corespunzătoare în evidențe. Permisul de conducere reținut se restituie personal titularului sau reprezentantului convențional al acestuia. În situația transmiterii dovezii înregistrării plângerii contravenționale prin mijloace de comunicare la distanță, la cererea scrisă a titularului sau a reprezentantului convențional al acestuia, unitatea de poliție din care face parte agentul constatator poate restitui permisul de conducere reținut la adresa de corespondență indicată în cuprinsul cererii.
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției. Sancțiunea contravențională complementară constând în suspendarea dreptului de a conduce își produce efectele fără îndeplinirea vreunei alte formalități.
(5) Predarea permisului de conducere de către contravenient se face personal, prin reprezentant convențional sau prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4), la serviciul/biroul poliției rutiere, care îl va înainta unității de poliție care îl are în evidență.
(6) Se consideră îndeplinită obligația de predare a permisului de conducere și în cazul în care documentul este transmis prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4) la serviciul/biroul poliției rutiere. Data care se ia în considerare este data predării permisului către serviciul de curierat. Dovada înlocuitoare se eliberează la data prezentării titularului înăuntrul termenului de suspendare a dreptului de a conduce la serviciul/biroul poliției rutiere la care a înaintat permisul de conducere.
(7) În cazul în care contravenientul nu predă permisul de conducere în termenul prevăzut la alin. (4), durata de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează de drept cu 30 de zile, fără îndeplinirea vreunei alte formalități.
(8) În sensul prezentului articol, prin serviciu al poliției rutiere se înțelege serviciul poliției rutiere din structura unui inspectorat județean de poliție, Brigada Rutieră din cadrul Direcției Generale a Municipiului București sau biroul de poliție autostrăzi din cadrul Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale din structura Inspectoratului General al Poliției Române.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2021
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv de contraventie din alta localitate mihaidragos mihaidragos Buna ziua, am fost sanctionat abuziv de catre un agent din Jud. OLT si vreau sa contest PV. Stiu ca trebuie depusa la Judecatoria Corabia. Ce nu stiu este cum ... (vezi toată discuția)
Intrebare: am termen de 15 zile sa predau permisul din momentul ... cristianel cristianel intrebare: am termen de 15 zile sa predau permisul din momentul deciziei definitive la apel.Dar am voie sa conduc din ziua in care se da sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. acum jumătate de an am avut permisul suspendat,am ... Desperados Desperados Bună ziua. Acum jumătate de an am avut permisul suspendat,am făcut recurs la aceasta decizie la judecătorie,am.pierdut bineînțeles,acum aștept acea ... (vezi toată discuția)