avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... IN CE CONDITII POT SOLICITA PARCHETULUI DE PE LANGA ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

IN CE CONDITII POT SOLICITA PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA ...

IN CE CONDITII POT SOLICITA PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA BRAILA CA UN DOSAR PENAL IN CARE SUNT PARTE VATAMATA SA FIE REDESCHIS ,SI DUPA CATI ANI ? DACA IN PREZENT AM MUTATIA LA BUCURESTI POT CERE PARCHETULUI DE ZSECTOR REDESCHIDEREA DOSARULUI CLASAT LA BRAILA
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 4 Martie 2021
Potrivit art. 332 alin. (1) din Codul de procedură penală, urmărirea penală este reluată în caz de:
a) încetare a cauzei de suspendare;
b) restituire a cauzei de către judecătorul de cameră preliminară;
c) redeschidere a urmăririi penale.

În cuprinsul dispoziţiilor art. 335 din Codul de procedură penală sunt reglementate expres cazurile în care se dispune redeschiderea urmăririi penale şi soluţiile adoptate de procuror:
a) dacă procurorul ierarhic superior celui care a dispus soluţia constată, ulterior, că nu a existat împrejurarea pe care se întemeia clasarea, infirmă ordonanţa şi dispune redeschiderea;
b) dacă au apărut fapte sau împrejurări noi din care rezultă că au dispărut împrejurările pe care se întemeia clasarea, procurorul revocă ordonanţa şi dispune redeschiderea;
c) când suspectul sau inculpatul nu şi-a îndeplinit, cu rea-credinţă, obligaţiile stabilite la momentul renunţării la urmărirea penală, procurorul revocă ordonanţa şi dispune redeschiderea;
d) dacă s-a dispus clasarea sau renunţarea la urmărire penală şi judecătorul de cameră preliminară, în temeiul art. 341 alin. (6) lit. b) şi alin. (7) pct. 2 lit. b) din Codul de procedură penală, admite plângerea împotriva soluţiei şi trimite cauza la procuror în vederea completării urmăririi penale.
(Decizia nr. 27/2015 privind examinarea sesizării formulate de Curtea de Apel Galaţi – Secţia penală şi pentru cauze cu minori în Dosarul nr. 524/44/2015, prin care, în baza art. 475 din Codul de procedură penală, se solicită Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unei probleme de drept.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire dosar pentru procurori puncuska puncuska in ce cazuri se poate cere restituirea dosarului la procurori, pentru refacerea urmăririi penale? (vezi toată discuția)
Redeschidere proces penal rrocambole rrocambole Am citit in presa despre redeschiderea dosarului mineriadelor. In ce conditii se poate redeschide un dosar penal si in baza carui articol de lege? (vezi toată discuția)
Cine emite ordonanta cand se cere redeschiderea unui dosar penal? desirelia75 desirelia75 in ian 2014 a fost solutionat un dosar penal prin scoaterea de sub urmarirea penala a lui X. in 2016 cer redeschiderea acestui dosar deoarece au aparut ... (vezi toată discuția)