avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara. Acum 3 ani, prin hotărâre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara. Acum 3 ani, prin hotărâre judecătoreasca s-a ...

Bună seara. Acum 3 ani, prin hotărâre judecătoreasca s-a stabilit custodia comună și, de asemenea, plata unei pensii alimentare de 1/4 din venituri. De atunci, fostul soț și-a schimbat locul de muncă de două ori, dar pensia alimentară a rămas fix aceeași. Aș dori să știu cum ar trebui să procedez pentru a afla dacă într-adevăr are același salariu. Se poate merge la executor cu decizia judecătorească pentru a face verificări sau ar trebui deschis un nou proces?

Mulțumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2021
starlight87, utilizator
Executorul judecatoresc nu poate face aceste verificari. Daca cunoasteti noul loc de munca, cereti-le sa va comunice veniturile nete obtinute lunar de fostul sot si formulati o cerere de chemare in judecata prin care solicitati stabilirea pensiei alimentare la 1/4 din acestea.
Daca nu aveti aceste informatii, ele pot fi obtinute de instanta judecatoreasca, in urma deschiderii unui nou proces. In cadrul cererii de probe, solicitati efectuarea unor adrese catre ANAF, ITM, DITL, pentru a afla noul loc de munca si veniturile fostului sot. Solicitati plata pensiei alimentare majorata de la momentul depunerii cererii de chemare in judecata. Daca pensia alimentara a fost stabilita in functie de salariul minim pe economie, luati in calcul ca acesta s-a majorat fata de momentul cand a fost pronuntata hotararea anterioara.
Buna dimineata! Multumesc mult pentru informatii!
Veniturile sunt confindentiale si nu va vor fi puse la dispozitie de catre angajator.

Veniturile vor fi comunicate doar executorului sau instantei.

Daca aveti hotarare pt 1/4 din venituri nu aveti ce sa cautati in instanta, ci doar sa apelati la un executor spre a pune poprire pe ceea ce reprezinta concret 1/4 din venituri.
Buna ziua. Multumesc frumos. Si in cazul in care nu ar avea niciun venit? Cum se procedeaza?

O zi buna!
Pensia se stabileste la 1/4 din salariul minim pe economie, chiar daca fostul sot nu realizeaza venituri. Daca acesta nu plateste timp de 3 luni, puteti formula plangere prealabila penala pentru abandon de familie. Reaua sa credinta trebuie dovedita, insa aceasta rezulta din aceea ca, desi era apt a realiza venituri, fostul sot nu a platit pensia alimentara. Aceasta plata este obligatorie.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara krisztinasocaciu krisztinasocaciu Buna seara. In legatura cu pensia alimentara am o nelamurire. Am divortat fara avocat .....pensia alimentara s-a hotarat 25% din veniturile realizate de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara zaitev.mihaela zaitev.mihaela Am divortat si mi s-a stabilit pensia alimentara de 275, 5 lei. Intre timp fostul sot s-a ahgajat la alta firma si mi-a propus sa micsoram pensia alimentara la ... (vezi toată discuția)