avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Am divortat si mi s-a stabilit pensia alimentara de 275, 5 lei. Intre timp fostul sot s-a ahgajat la alta firma si mi-a propus sa micsoram pensia alimentara la 210 lei intrucat salariul lui net este mai mic. i0Itrebarea mea este in functie de ce si cine stabileste pensia alimentara? pensia alimentara repezinta 20 % din salariul net sau din cel brut?Dau curs propunerii lui sau astept o hotarare jude
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:08, 4 Iulie 2009
zaitev.mihaela a scris:

Am divortat si mi s-a stabilit pensia alimentara de 275, 5 lei. Intre timp fostul sot s-a ahgajat la alta firma si mi-a propus sa micsoram pensia alimentara la 210 lei intrucat salariul lui net este mai mic. i0Itrebarea mea este in functie de ce si cine stabileste pensia alimentara? pensia alimentara repezinta 20 % din salariul net sau din cel brut?Dau curs propunerii lui sau astept o hotarare jude

Pensia de intretinere se stabileste in functie de veniturile nete realizate de cel obligat la plata acestuia,dar si in functie de varsta si nevoile minorului.Pensia corecta pentru un minor este de pana la 1/4 din veniturile nete realizate(inclusiv alte premieri)
Sunt avute in vedere veniturile nete , dupa cum a subliniat colegul mai sus , cele ce prezinta caracter de continuitate , nu anumite sporuri , indemnizatii de deplasare , premii , recompense (intrucat sunt realizate numai pe o perioada determinata).

Daca doreste micsorarea , fostul sot se va adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra , ca parat ,in vederea recalcularii cuantumului , deci el e cel care trebuie sa actioneze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
La stabilirea pensiei de intretinere se tin cont de veniturile nete cu caracter permanent. Cuantumul pensie pentru un copil poate sa fie de pana la 25% din acesate venituri.
In mod normal, pensia de intretinere se stabileste prin hotarare judecatoreasca de catre instanta de judecata.
Deci, asteptati sa va cheme in instanta fostul sot si sa se pronunte o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca cuantumul pensiei....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara tatianaardeleanu tatianaardeleanu Care sunt pasii pentru a da in judecata pt fixare pensie alimentara in urma angajarii fostului sot?La calcul sunt luate in considerare ca venit si bonurile de ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Edwinn Edwinn Buna, As vrea sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii: am o hotarare judecatoreasca de majorare de pensie in care s-a stabilit un cuantum de 25% ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia alimentara? 87654321 87654321 Buna ziua, am o intrebare referitoare la cum se calculeaza pensia alimentara pentru un copil minor in cazul unui divort, am inteles ca este un procent din ... (vezi toată discuția)