avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul sot depune declaratie falsă, iar judecătorul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul sot depune declaratie falsă, iar judecătorul nu este interesat de acest fapt, fiindca paratul nu are calitate de martor

Buna ziua!
La procesul pentru recalcularea pensiei alimentare, fostul meu soț a declarat că plătește mai mult decât a fost obligat de instanță. La pensia alimentara, acesta adauga alocația de stat, dar nu specifica acest fapt, indicând in eroare cititorul intampinarii.
Sa inteleg ca judecătorul nu este interesat de adevăr fiindcă fostul meu soț nu are calitatea de martor si ca poate spune orice bazaconie acesta dorește?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Claudia Milazzo , utilizator 20:15, 9 Martie 2021
La un proces civil părțile implicate pot declara orice consideră că este în apărarea lor. Declarațiile sunt vorbe care îl pot interesa pe judecător sau le poate ignora.

Declarațiile martorilor sunt sub jurământ, și aceștia pot răspunde penal daca spun neadevăruri.
Judecătorul judecă după probele din dosar, nu exclusiv pe ce declară pârâtul sau reclamantul.

Și afirmațiile martorilor trebuie coroborate cu o adeverință de la locul de muncă al fostului soț, în care sa fie trecut oficial și autentic venitul lunar net. Deci și declarațiile martorilor trebuie dovedite prin înscrisuri.

Instanța de judecată poate trimite o adresă la angajator prin care să ceară veniturile părintelui care este obligat la plata întreținerii copiilor.
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
Dapix, utilizator
Fostul meu soț locuieste in Germania si nu vine la proces. Avocatul lui a formulat întâmpinarea si va fi reprezentat de acesta.
Avocata mea, mi-a spus să nu iau cuvantul, pentru ca am angajat-o pe ea. Din acest motiv, am întrebat avocata daca va explica ea cum de fostul meu soț trimite mai mulți bani decât a cerut instanța, si anume ca acesta trimite si alocația de stat impreuna cu pensia de întreținere pentru copii. Aceasta (avocata) mi-a spus că nu va spune nimic, fiindca pe judecător nu il intereseaza, daca fostul meu soț a spus adevărul sau nu, relevant este doar ce declara martorii!!! Am rămas câteva zile socata de acest raspuns! Va spun sincer ca am si plâns, la gândul că își bate joc de mine.

Dapix a scris:

La un proces civil părțile implicate pot declara orice consideră că este în apărarea lor. Declarațiile sunt vorbe care îl pot interesa pe judecător sau le poate ignora.

Declarațiile martorilor sunt sub jurământ, și aceștia pot răspunde penal daca spun neadevăruri.
Judecătorul judecă după probele din dosar, nu exclusiv pe ce declară pârâtul sau reclamantul.

Și afirmațiile martorilor trebuie coroborate cu o adeverință de la locul de muncă al fostului soț, în care sa fie trecut oficial și autentic venitul lunar net. Deci și declarațiile martorilor trebuie dovedite prin înscrisuri.

Instanța de judecată poate trimite o adresă la angajator prin care să ceară veniturile părintelui care este obligat la plata întreținerii copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, as dori sa stiu ce se intampla daca reclamantul a mintit ... irinamaria2323423 irinamaria2323423 Buna, As dori sa stiu ce se intampla daca reclamantul a mintit in cererea de chemare in instanta? Exista probe care sa contrazica declaratiile ... (vezi toată discuția)
Declaratie mincinoasa avocat Tomaita Tomaita Buna ziua. Sotia mea a inaintat divortul de mine fiind reprezentata de un avocat. La motivele divortului pe langa ne intelegeri mai apare si faptul ca as fi ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma adresez instanței în scris inainte de termen, pentru clarificarea unor discrepanțe? Claudia Milazzo Claudia Milazzo Luna trecută am depus prin avocat o cerere pentru recalcularea pensiei alimentare. Nici nu am ajuns la programarea instanței, ca sotul meu a si reacționat ... (vezi toată discuția)