avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Camera preliminara - nelegalitatea mijlocului de proba ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Camera preliminara - nelegalitatea mijlocului de proba constand in PV de constatare a infractiunii flagrante

Buna ziua! Ma aflu in faza de camera preliminara, in cadrul unui dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice (art 336), unde am primit urmatoarea solutie de incheiere:
“Solutia pe scurt: În temeiul art. 342 CPP coroborat cu art. 344 alin 4 CPP şi art. 345 CPP , coroborat cu art. 10 alin 4 CPP ,cu referire la art. 83 CPP şi art. 117 CPP cu referire la art 10 CPP şi art. 102 alin 3 CPP cu referire la Decizia Curtii Constituţionale 22 din 18 ianuarie 2018 referitoare la excep?ia de neconstitu?ionalitate a dispozi?iilor art. 102 alin. (3) CPP , constată nelegalitatea mijlocului de probă constând în procesul verbal de constatare a infracţiunii flagrante din data de 09-02-2019 şi dispune excluderea acestei probe din materialul probator : În temeiul art. 346 alin 5 CPP coroborat cu art. 102 alin 2 , 4 CPP exclude proba sus menţionată de la judecata pe fond a cauzei . Dispune comunicarea prezentei încheieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău , procurorul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. Cu drept de contestaţie odată cu încheierea pronunţată conform art. 346 CPP . Dată în camera de consiliu, azi 05-03-2021 “
As dori sa stiu daca sa ma bucur sau nu, fiindca deja astept de 25 de luni solutionarea acestui caz.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2021
Stoian91, utilizator
Cel mai recent răspuns: Stoian91 , utilizator 13:12, 28 Martie 2021
De principiu, da, asteptati acum sa vedeti ce spune procurorul.
PV de constatare a infractiunii flagrante este actul de sesizare a organului de up.
Sunt curios care este situatia de fapt si ce anume ati invocat.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

De principiu, da, asteptati acum sa vedeti ce spune procurorul.
PV de constatare a infractiunii flagrante este actul de sesizare a organului de up.
Sunt curios care este situatia de fapt si ce anume ati invocat.

Multumesc pentru raspuns!

Nu am invocat nimic. Asta a fost raspunsul instantei asupra legalitatii rechizitoriului, fara nici o implicare din partea mea.
As dori sa stiu daca as putea formula o cerere la instanta, prin care sa cer prelungirea dreptului de circulatie, si ce ar presupune aceasta cerere dpdv procedural.
Multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera preliminara si rechizitoriul in ncpp - notiuni, informatii relunelu relunelu Buna ziua.As dori sa stiu cum pot afla date din rechizitoriu,si deasemenea ce presupune \'\'camera preliminara\'\'.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Camera preliminara ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.In legatura cu un procesul penal.Am fost azi la judecatorie iar dosarul se discuta la camera preliminara (confirmare redeschiderea urmaririi ... (vezi toată discuția)
Exceptii in penal barandaniel barandaniel buna ziua va rog cine poate ajuta ce exceptii pot invoca in camera preliminara , atat reclamantul cat si invinuitul. ce exceptii poate invoca procurorul ... (vezi toată discuția)