avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua dacă ma ajuta cineva am primit o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua dacă ma ajuta cineva am primit o condamnare în 2015 ...

Bună ziua dacă ma ajuta cineva am primit o condamnare în 2015 2.4 luni cu suspendare și 3 ani de încercare am fost la caziere și îmi spune ca defapt 3 ani cu 3 ani am că art cu care am fost condamnat s a schimbat în 2014 deși eu am fost condamnat în 2015 ce trebuie sa fac
Buna ziua, reabilitarea intervine dupa finalizarea termenului de incercare- art. 167si art. 82 Cod penal.
Cred ca este vorba despre termenul de supraveghere, instituit de noul cod penal si nu de termenul de incercare. Termenul de supraveghere de 3 ani include pedeapsa de 2 ani si 4 luni. Asta inseamna ca se implineste dupa 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare. Daca ati fost condamnat pe vechiul cod penal, atunci la pedeapsa de 2 ani si 4 luni se adauga termenul de incercare de 3 ani. Noul cod penal a intrat in vigoare la 1 februarie 2014. Asa ca cel mai probabil este vorba de un termen de supraveghere de 3 ani care s-a implinit in 2018. Cel mai probabil ati inteles gresit, insa verificati.
Mutimesc DN avocat dar a trecut termenul de încercare pentru ca am fost condamnat în iunie 2015 la 2.4 luni și 3 ani incercare
Teremenul de incercare (dupa vechiul cod penal). se adauga la pedeapsa, deci in cazul dvs. se implineste dupa 2.4 luni+3 ani, adica 5.4 ani .
Termenul de supraveghere (dupa noul cod penal) se implineste dupa 3 ani, deci s-a implinit in 2018.
In 2015 era in vigoare noul cod penal, asa ca termenul de 3 ani este de supraveghere (nu de incercare cum gresit spuneti). Trebuie sa faceti reabilitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitat de drept ContSters303104 ContSters303104 Buna ziua, In anul 2011, pe 24 martie, am fost condamnat la 5 luni cu suspendare. Sentinta a ramas definitiva la curtea de apel pe 26.iunie.2011, 2 ani cu ... (vezi toată discuția)
Noul cod procedura penala sefu32b sefu32b Se refera cumva si la reabilitare dupa o condamnare cu suspendare? Multumesc. (vezi toată discuția)
Noul cod penal l0re1 l0re1 In cazul in care o persoana este condamnata pentru 2 ani si 6 luni pentru conducere in stare de ebrietate si avand in vedere faptul ca inainte a primit o ... (vezi toată discuția)