Bună ziua dacă ma ajuta cineva am primit o condamnare în 2015 2.4 luni cu suspendare și 3 ani de încercare am fost la caziere și îmi spune ca defapt 3 ani cu 3 ani am că art cu care am fost condamnat s a schimbat în 2014 deși eu am fost condamnat în 2015 ce trebuie sa fac
Cred ca este vorba despre termenul de supraveghere, instituit de noul cod penal si nu de termenul de incercare. Termenul de supraveghere de 3 ani include pedeapsa de 2 ani si 4 luni. Asta inseamna ca se implineste dupa 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare. Daca ati fost condamnat pe vechiul cod penal, atunci la pedeapsa de 2 ani si 4 luni se adauga termenul de incercare de 3 ani. Noul cod penal a intrat in vigoare la 1 februarie 2014. Asa ca cel mai probabil este vorba de un termen de supraveghere de 3 ani care s-a implinit in 2018. Cel mai probabil ati inteles gresit, insa verificati.
Teremenul de incercare (dupa vechiul cod penal). se adauga la pedeapsa, deci in cazul dvs. se implineste dupa 2.4 luni+3 ani, adica 5.4 ani .
Termenul de supraveghere (dupa noul cod penal) se implineste dupa 3 ani, deci s-a implinit in 2018.
In 2015 era in vigoare noul cod penal, asa ca termenul de 3 ani este de supraveghere (nu de incercare cum gresit spuneti). Trebuie sa faceti reabilitare.
Noul cod penal
l0re1
In cazul in care o persoana este condamnata pentru 2 ani si 6 luni pentru conducere in stare de ebrietate si avand in vedere faptul ca inainte a primit o ... (vezi toată discuția)