avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

Buna ziua.In data de 29:11:2009 am fost oprit in trafic de politia rutiera,am avut 0,49% alcool in aerul expirat,am fost dus la probe de sange dar inca nu am primit rezultatele.Nu stiu cat am avut in sange dar ma deranjeaza ca in sapt' urmatoare am aparut in ziarul local unde se specifica ca am condus in stare de ebrietate.Problema e ca am fost perfect lucid si am fost intrebat de agenti daca am consumat ceva.Binenteles ca am spus da(asta e adevarul).Intrebarea mea ar fi in cat timp ar trebui sa primesc rezultatele si ce masuri se pot lua?N-am comis nicio contraventie din 2000 de cand am permis.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 11:12, 5 Ianuarie 2010
Faptul ca ati fost depistat cu o concentratie de 0.49 mg/l alcool pur in aerul expirat da dreptul organelor de politie sa solicite recoltarea de probe biologice pentru stabilirea imbibatiei de alcool in sange. Daca in urma analizei reiese ca ati avut o imbibatie de peste 0.80g/l alcool pur in sange sunteti pasibil de o pedeapsa cu inchisoare de la 1 la 5 ani. Puteti sa va interesati la unitatea medicala unde vi s-au recoltat probele de sange pentru a vedea daca sunt gata si care este rezultatul lor.
Cred ca ar trebui sa vedeti rezultatul privind alcoolemia dvs.,dar si sa formulati eventual o cerere de recalculare a acesteia,in functie de acest rezultat care poate stabili o cantitate mai mare in aerul expirat.
Pedeapsa cu inchisoare!? Inteleg ca am gresit si imi pare rau.Am mentionat asta si in procesul verbal.Dar nu stiam ca pe fruntea mea scrie infractor.E clar ca va trebui sa gasesc o modalitate de a ataca legea pentru ca nu e normal.N-am gresit in viata mea si n-am incalcat nicio lege.Daca sunt ceva solutii juridice va rog sa-mi spuneti si mie.Multumesc
Cu suspendare.....pedepsa:)
Cu siguranta alcoolemia din sange va depasi limita de 0,8 ceea ce justifica afirmatia ca ati condus in stare de ebrietate. Aceasta fapta intra sub incidenta legii penale. Permisul de conducere se va anula.

Alte discuții în legătură

Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)
Prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat crisu_10 crisu_10 Salut.Am fost prins cu o alcoolemie de 0,84 si nu stiu care ar putea fi consecintele.Este prima abatere,nu mai am nici o alta pata la cazier.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)