avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

Buna ziua.In data de 29:11:2009 am fost oprit in trafic de politia rutiera,am avut 0,49% alcool in aerul expirat,am fost dus la probe de sange dar inca nu am primit rezultatele.Nu stiu cat am avut in sange dar ma deranjeaza ca in sapt' urmatoare am aparut in ziarul local unde se specifica ca am condus in stare de ebrietate.Problema e ca am fost perfect lucid si am fost intrebat de agenti daca am consumat ceva.Binenteles ca am spus da(asta e adevarul).Intrebarea mea ar fi in cat timp ar trebui sa primesc rezultatele si ce masuri se pot lua?N-am comis nicio contraventie din 2000 de cand am permis.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 11:12, 5 Ianuarie 2010
Cred unii...intr-o tara cu legi cel putin "abstracte" si in care avocatii iau ad-literam orice porcarie votata de parlament se poate face orice.In toata europa se face dosar penal la peste 1la mie in sange dosar penal,numai la noi e la 0,8%.Pe langa asta exista putere de discernamant,scala de valori bine dezvoltata plus toleranta de rigoare in functie de calitatea persoanei,numarul de greseli si alti factori.V-as mai insira cateva dar nu vreau sa va irit.In domeniul meu de obicei se fac autosesizari si se iau initiative.Imi voi rezolva problema chiar de ar fi sa ajung la Haga si sa atac legea pentru ca nu merit asta.Multumesc oricum pentru ajutor :)
La Haga?? pentru ca a/ti consumat alcool si a/ti condus masina..mmm..iar pentru a se promulga vreo lege ..pentru a se consuma putinul acela de acool si la noi...mm v-a dura..iar mai intai ..educatia noastra in privinta alcoolului lasa de dorit..nu credeti??
Eu nu spun ca legea este buna sau rea,dar pot sa spun ca acea limita de 0,8%,in Romania,fata de numarul accidentelor,avand ca si cauza consumul de alcool,la nivelul mentalitatii conducatorului auto roman,este mult prea mare si dovada cea mai buna este faptul ca numarul unor astfel de evenimente nu a scazut in statistici.
Sunt de acord cu dvs.ca fata de alte taricivilizate,aceasta limita este mare si va si inteleg ingijorarea,mai ales,ca sunteti la prima fapta si ca aveti constinta.
Cititi si alte postari ale unor useri si veti vedea ca prima intrebare,dupa comiterea unor astfel de fapte este cand vor putea da examen din nou sau cum se poate prelungi dovada de circulatie in cazul unor accidente cu vatamare,avand aceleasi cauze.
Despre o scara a valorilor,trebuie sa ne intrebam cu totii,cu atat mai mult cu cat un exemplu bun de urmat pentru unii este G.Becali sau alte asemenea "triste figuri"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)
Prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat crisu_10 crisu_10 Salut.Am fost prins cu o alcoolemie de 0,84 si nu stiu care ar putea fi consecintele.Este prima abatere,nu mai am nici o alta pata la cazier.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)