avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... De catre cine se contrasemneaza evaluarea unui ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

De catre cine se contrasemneaza evaluarea unui funcționar public ...

De catre cine se contrasemneaza evaluarea unui funcționar public din cadrul unui serviciu public subordonat consiliului local ? conf.OUG 57 din 2019 .Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:09, 10 Martie 2021
Raportul de evaluare semnat de evaluator se înaintează contrasemnatarului.

În înțelesul Codului Administrativ, are calitatea de contrasemnatar:
a) funcționarul public ierarhic superior evaluatorului, potrivit structurii organizatorice a autorității sau instituției publice, pentru funcționarii publici de conducere aflați în subordine sau în coordonarea directă și pentru funcționarii publici de execuție pentru care calitatea de evaluator aparține funcționarului public de conducere direct subordonat contrasemnatarului;
b) înaltul funcționar public, în cazul în care, potrivit structurii organizatorice a autorității ori instituției publice, nu există un funcționar public ierarhic superior evaluatorului și activitatea compartimentului în care își desfășoară activitatea funcționarul public evaluat este coordonată de înaltul funcționar public, cu excepția situației funcționarilor publici prevăzuți la lit. a);
c) persoana care ocupă funcția de conducere imediat inferioară celei de conducător al autorității sau instituției publice, pentru funcționarii publici aflați în coordonarea sau în subordinea directă.

În situația în care, potrivit structurii organizatorice a autorității sau instituției publice, nu există o persoană care să aibă calitatea de contrasemnatar, raportul de evaluare nu se contrasemnează.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare functionar public Mirela28 Mirela28 Cine trebuie sa intocmeasca evaluarile functionarilor publici? Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un model de evaluare pentru anul 2010. (vezi toată discuția)
Notare de serviciu(apreciere) piticul piticul Rog foarte mult si foarte urgent sa-mi raspunda cineva la urmatoarea problema .Pana la 30 04 2010 am fost personal contractual si am fost subordonata ... (vezi toată discuția)
Fisa de evaluare a functionarului public de executie din primarie si promovarea in trepte de salarizare. ANAFNAFA ANAFNAFA Sunt functionar public din anul 2000 acum referent clasa III superior treapta 3 gradatia 5 ,din anul 2005 nu sa mai acordat nici treapta nici gradatie iar ... (vezi toată discuția)