avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua am o intrebare sunt într-o relație de 3 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua am o intrebare sunt într-o relație de 3 ani cu iubitul ...

Bună ziua am o intrebare sunt într-o relație de 3 ani cu iubitul meu locuiesc la el nu chiar recent iubitul meu a cumpărat o casă veche si a renovat casa a adaugat camere si a facut mansarda cu bani împrumutați de la banca problema este ca mi-a spus să plătesc și eu jumate din rata la banca de cand locuim împreună plătesc jumate din facturile de utilități am si viza de reședință dar nu suntem căsătoriți legal si cum sa plătesc rata la banca dacă eu nu am dreptul la casa in caz dacă ne despărțim nu am incredere in el poate vrea sa ma foloseasca ce imi recomandati ?Va Multumesc.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce imi recomandati

sa nu platiti parte din rata lui la banca.
Casa nu e comuna si nici nu va fi, chiar daca va casatoriti, asa ca de ce i-ati plati lui ratele ?
puteti sa platiti si apoi sa ii cereti banii inapoi daca va despartiti, dar ce sens are ?
corect e sa platiti pe jumattae utilitatile.
Asa stiu ca este o lege ca dupa 5 ani casatoriti legal si in caz de divort se imparte bunurile chiar daca nu am parte din casa? Nu stiu daca este asa intreb si eu.

gi-jane2 a scris:

ce imi recomandati

sa nu platiti parte din rata lui la banca.
Casa nu e comuna si nici nu va fi, chiar daca va casatoriti, asa ca de ce i-ati plati lui ratele ?
puteti sa platiti si apoi sa ii cereti banii inapoi daca va despartiti, dar ce sens are ?
corect e sa platiti pe jumattae utilitatile.

7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu stii bine. "Legea" de care stii, nu a existat vreodata.
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Pe de alta parte, pune altfel problema. Daca el isi da casa spre chirie, treaba lui, si voi va mutati undeva împreună in chirie, nu ai fi platit jumatate din toate cheltuielile? Chirier si intretinere. Practic tu stai gratis (ar fi culmea si utilitatile sa le achite tot el).
Sa fii in locul lui, ce parere ai?
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
OvidiuF., utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se spune ca dragostea este oarba, dar totusi trece prin stomac. Ar fi trebuit prietenul sa nu aiba asa o pretentie, dar daca a spus-o ar trebui sa discutati serios despre aceasta problema. Daca era sa platiti chirie, atunci normal ca se impartea si aceasta. Poate ca tie nu iti place casa cumparata de el, dar stai acolo ca asa vrea el si ii respecti dorinta.

Alte discuții în legătură

Impartire apartament cumparat in timpul concubinajului Rotaru_Iulia Rotaru_Iulia Buna ziua Am achizitionat un apartament prin programul prima casa, contractand credit pentru 70% din valoare, restul fiind suportata de mama mea (fara a ... (vezi toată discuția)
Imprumut mareboys mareboys As dori si eu un raspuns la urmatoarea chestiune: impreuna cu prima sotie am cumparat un apartament in care am ramas eu cu copilul in urma divortului si a ... (vezi toată discuția)
Investiție în casa iubitului. se poate face un act la notar ca, în cazul unei eventuale despărțiri, să fiu despăgubită cu jumătate din suma cheltuită de amândoi? ContSters497945 ContSters497945 Buna ziua. Am si eu o intrebare: urmeaza sa remodelam casa iubitului cu un imprumut de nevoi personale pe numele iubitului deoarece el are salariul mai mare. ... (vezi toată discuția)