avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,poate sa mi spuna cineva de ce luna de luna ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,poate sa mi spuna cineva de ce luna de luna platesc ...

Buna ziua,poate sa mi spuna cineva de ce luna de luna platesc interfonul(3 lei)eu neavand interfon in apartament?
Cel mai recent răspuns: I0nutz83 , utilizator 11:57, 18 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întrebarea asta va găsi răspuns dacă o puneți președintelui asociației dvs. de proprietari.
multumesc ptr raspuns ,incerc sa l intreb dar nu sunt sigura ca mi raspunde,am mai facut pana acum trei sesizari si doar la una mi a raspuns evaziv .

De ce nu aveti interfon in apartament ?
Ati refuzat instalarea,nu ati fost la domiciliu cand au fost instalate componentele in fiecare apartament ?
Legal,va revine obligatia sa achitati c/v interfon de cand achita restul proprietarilor din condominiu
Buna,da am refuzat instalarea ptr ca eu nu prea stau pe acasa si nu i vedeam rostul.
Achit in fiecare luna 3 lei (la fel ca toti ceilalti), dar nu inteleg ptr. ce?Doar ptr.intretinerea interfonului de la intrarea in bloc?
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2021
daniela_b, utilizator
Da, platiti pentru interfonul de la intrarea in bloc, chiar daca nu aveti montat in apartament.
Intra in categoria cheltuielilor repartizate pe CPI din legea 196/2018:

" Art. 85. -

Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociației cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreținere, service, reparații și, după caz, de consolidare, reabilitare, eficiență energetică, modernizare la părțile de construcții și instalații aflate în/și pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcției și în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuție și coloanele instalațiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; echipamente de echilibrare hidraulică a instalațiilor; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalație de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deșeurilor menajere; structura de rezistență; fațadele; acoperișul și altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociației: salarii sau remunerații pentru administrator, contabil, instalator, electrician, portar, îngrijitor, personalul care asigură curățenia etc.; indemnizații acordate membrilor asociației de proprietari ori persoanelor alese: președintele, membrii comitetului executiv și cenzorului/comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polițe de asigurări; cheltuieli cu produse și accesorii pentru curățenie, alte servicii administrative către proprietatea comună."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli mariacrisss mariacrisss Bună ziua Va rog frumos sa mi spuneți și mie dacă este corect la asociația de locatari cheltuielile sa fie repartizate in functie de suprafata utila ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o întrebare la dvs referitor la asociația de ... BarbuViorica BarbuViorica Buna ziua, am o întrebare la dvs referitor la asociația de proprietari. Salariile administrator și femeii de servici cum se fac pe apartament sau pe m ... (vezi toată discuția)
Calcul administratie Buzdugan65 Buzdugan65 Cum se calculeaza suma platita pentru salariul administratorului de bloc ,cea datorata femeii de serviciu la suprafata apartamentului sau la numarul de ... (vezi toată discuția)