avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua ! Persoana de 51 ani si 6 luni, de sex ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua ! Persoana de 51 ani si 6 luni, de sex feminin, stadiu ...

Buna ziua !
Persoana de 51 ani si 6 luni, de sex feminin, stadiu de cotizare 31 ani si 8 luni si handicap accentuat conf. certificat handicap de 6 ani, fara a fi permanent, pot sa beneficiez de reducerea varstei de pensionare ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:54, 11 Martie 2021
Nu.
Trebuie sa lucrati/realizati 2/3 din stagiul complet in conditii de handicap accentuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare persoana cu handicap accentuat cristinatabarca cristinatabarca Data nasterii:24.05.1960 Handicapul il am din nastere dar certificatul de handicap accentuat il am doar de 2 ani. Lucrez din 1984, dupa terminarea facultatii. ... (vezi toată discuția)
Cand si cum pot solicita pensie? geomit geomit Buna ziua! Doresc o informatie. Sunt cadru didactic. Am o vechime 20 de ani si un handicap mediu preexistent calitatii de asigurat. Am inteles ca legislatia ... (vezi toată discuția)
Reducere varsta pensionre pt handicap ulterior calitatii de asigurat Bdhx117 Bdhx117 Buna Ziua, Referitor decizia pronuntata in sedinta din 9 oct 2018 a curtii constitutionale care a ADMIS ca sintagma \"preexistent calitatii de asigurat \" ... (vezi toată discuția)