avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul mai poate verifica angajatii care se afla ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul mai poate verifica angajatii care se afla in concediu ...

Angajatorul mai poate verifica angajatii care se afla in concediu medical?Exista temei legal pentru a refuza plata concediului in cazul in care se constata nereguli?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:35, 10 Martie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-au abrogat prevederile legale care permitea angajatorului sa verifice angajatii care se afla in concediu medical.

In legislatie sunt mentionate situatiile in care poate fi refuzata plata indemnizatiilor pe baza concediului medical adus de angajat.

Ordinul nr. 15/1.311/2018 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate
art. 71
(1) În înțelesul prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, constituie refuzuri justificate la plata indemnizațiilor următoarele situații:
a) nu se face dovada calității de asigurat pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate;
b) neîndeplinirea stagiului complet de asigurare, cu excepțiile prevăzute de lege;
c) necompletarea tuturor rubricilor din certificatul de concediu medical de către medicul care a eliberat/vizat respectivul certificat;
d) neprezentarea certificatului de concediu medical în termenele prevăzute de lege;
e) acordarea retroactivă a certificatelor de concediu medical în afara situațiilor prevăzute de lege;
f) certificate de concediu medical ce depășesc duratele maxime prevăzute de prezentele norme.
(2) Constituie refuz justificat la plata indemnizațiilor și situațiile în care angajatorul constată eliberări nejustificate de certificate de concedii medicale și amână plata cu cel mult 90 de zile ca urmare a sesizării comisiilor care efectuează controlul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul la plata al concediului medical de catre angajator dupa ... VivieneV VivieneV Refuzul la plata al concediului medical de catre angajator dupa data de 5 este posibil? (vezi toată discuția)
Concediu medical belami958 belami958 Buna ziua, avem o angajata din data de 19.10.2018, este gravida, in data de 12.02.2018 intra in concediu medical cu cod indemnizatie 01, in data de 21.02.2019 ... (vezi toată discuția)