avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... supraveghere video
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

supraveghere video

Buna. Locuiesc langa un cimitir si as dori sa montez pe propietatea mea o camera de supraveghere pentru a urmari un mormant (al copilului) care a fost vandalizat in mod repetat. Exista o lege, GDPR sau altceva care sa-mi interzica acest lucru? Am auzit ca s-ar mai folosi pentru locuri de parcare. Nu stiu daca exista vreo asemanare si de aceea intreb. Cu stima.
Cel mai recent răspuns: amariusflorin , utilizator 21:45, 11 Martie 2021
Atentie sporita cu instalarea de sisteme de supraveghere si in special pozitionarea camerei
Legal,instalarea de sisteme de preluare si stocare date cu caracter personal se poate realiza numai de catre operatori
economici autorizati cu licenta IGPR
Am sunat la politie si am intrebat. Mi sa spus ca, daca e vorba de casa particulara, ei n-au treaba si am fost indrumat sa consult H G 301/2012 art68. Acesta spune: “(1) Sunt supuse avizãrii poliţiei proiectele sistemelor de alarmare destinate urmãtoarelor categorii de obiective: a) unitãţi de interes strategic şi obiective aparţinând infrastructurilor critice; b) unitãţi sau instituţii de interes public; c) instituţii de creditare, unitãţi poştale, puncte de schimb valutar, case de amanet, unitãţi profilate pe activitãţi cu bijuterii din metale sau pietre preţioase; d) magazine de arme şi muniţii; e) staţii de comercializare a carburanţilor/combustibililor; f) sãli de exploatare a jocurilor de noroc; g) centre de procesare; h) casierii furnizori şi servicii de utilitãţi; i) obiective industriale; j) depozite; k) instalaţii tehnologice. (2) Proiectarea, instalarea, modificarea, monitorizarea, întreţinerea şi utilizarea sistemelor de alarmare împotriva efracţiei se fac cu respectarea normelor tehnice prevãzute în anexa nr. 7.” Aceasta se refera la sisteme de alarmare nu de supraveghere. Pe mine ma interesa daca supravegherea video a unui mormant poate fi sanctionata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare sistem de supraveghere video. nostradamus nostradamus Buna ziua, mai este necesara o autorizatie, de la politie, pentru instalarea unui sistem de supraveghere video, intr-un magazin? Din cate stiu, odata cu ... (vezi toată discuția)
Autorizare camere supraveghere magazin alinalindragos alinalindragos Am instalat la magazinul propriu in zona rurala un sistem de supraveghere video(CCTV),tot se spargea magazinu si nu ii prindea nimeni.Magazinul mai este dotat ... (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii necesare montare sisteme supraveghere Dl_Sandu Dl_Sandu Revin cu intrebarea: o Intreprindere individuala, fara angajati, momentan cu activitate de 2 ani in repararea calculatoarelor,echipamentelor periferice, ... (vezi toată discuția)