Conducătorul de vehicul trebuie să respecte regimul legal de viteză şi să o adapteze în funcţie de condiţiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă.
Asta mi-a fost scris in dosarul penal clasat deja ca am incalcat eu.
Nu gasesc pe nicaieri sanctiunea pentru acest articol de lege. Se poate sa difere sanctiunea fiind accident cu victima ? Eu am lovit pers pentru ca celalalt sofer nu mi-a acordat prioritate si am ricosat din el.
Ce acuzații vi s-au adus în dosarul penal care a fost clasat?
Ce fapte penale? Ce infracțiuni?
Doar lovire / vătămare corporală din culpă?
Art. 48 este o normă imperativă care se coroborează cu alte prevederi legale.
Știți foarte bine că, potrivit codului rutier, depășirea vitezei legale reprezintă contravenție.
Vi s-a aplicat amendă contravențională?
Aceasta se face prin proces verbal de contravenție.
Din primele cercetări efectuate la fața locului de către echipa operativă SOFERUL celalalt a încălcat prevederile art. 59 alin. 2 din OUG 195/02 rep., iar Popescu Răzvan Cristian*eu* prevederile art. 48 din OUG 195/02 rep.
Având în vedere cele constatate şi expuse mai sus, în temeiul art. 315 alin. 1 lit.„b” şi art. 16 alin. 1 lit. b) Cod Pr. Penală
PROPUN:
Clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art.
196 alin. alin. 2, 3 și 4 Cod penal.
"
Cam de asta scrie ca sunt eu vinovat iar celalalt sofer de neacordare de prioritate ( art 59 alin 2 , oug 195/02 rep )
Daca nu ati fost sanctionat contraventional, pentru depasirea vitezei in termen de 6 luni de la producerea faptei, acum nu mai riscati nici o sanctiune.
Conform art.13 din O.G. nr.2/2001 "(1) Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei."
Retinerea permisului se face numai ]n urma unei sanctionari penale sau contraventionale.
Clasarea echivaleaza cu incetarea actiunii penale, deci nu veti avea nici cazier.