Buna ziua ! As dori sa stiu daca se poate face ceva impotriva TAXEI DE POLUARE . Ce sanse sunt sa castig in proces ? Ce cheltuieli de judecata trebuie sa platesc in cazul in care pierd ? De ce acte am nevoie la dosar? Ce ma sfatuiti sa fac ? Eu am o masina in 1999 , euro 2 iar taxa de poluare este de 2246 de euro si nu imi permit sa platesc aceasta suma #-o . Imi cer scuze daca s-a mai discutat subiectul
Puteti intenta 2 actiuni :
1. se da in judecata institutia prefectului ,obiectul actiunii fiind obligarea acesteia la inmatricularea masinii fara plata taxei. ?(or mai fi un proces pentru obligarea la prejungirea nr provizorii,depinde de durata primei actiuni.)
2. daca nu se reuseste acest lucru(o marja de risc exista),se plateste taxa ,se inmatriculeaza si apoi se da in judecata adm. financiara. pentru restituirea taxei platite.
Aha . Din pacate i-am actionat in instanta in data de 28.04.2010 .. Azi ,13.12.2010 , a fost prima infatisare si se pare ca mi-au amanat procesul pana in martie .. nu stiu care ar fi motivul .. ceva de genu pentru a lua cunostinta de întâmpinare , nu stiu ce inseamna chestia asta ... oricum sper sa nu mai dureze mult ca deja n-am saturat ...
- Cred ca actiunea este cea de inmatriculare a autovehiculului fara plata taxei de inmatriculare
COMAN .......... : Reclamant
SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARE A VEHICULELOR : Pârât
TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Soluţie Detalii
13/12/2010 Respinge excepţia inadmisibilităţii . Admite acţiunea. Admis fond
-cam asta e ce e pe site-ul tribunalului PH ... Tot ce nu inteleg eu e ca avocata mi-a zis de intampinare .. si in schimb apare alt lucru acolo pe site .. Poate cineva sa-mi explice ce inseamna?
- @Larisa Dudciuc : nu stiu daca v-am raspus bine sau nu la intrebare prin datele de mai sus , dar nu prea ma pricep :">