avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz înregistrare contract arendă condiționat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz înregistrare contract arendă condiționat de plata impozitului.

Bună seara!

Aș dori un sfat, vă rog, dacă ați mai întâlnit această situație...

În calitate de fermier, am depus la secretariatul Primăriei X, mai multe contracte de arendă. Contractele nu au fost înregistrate motivându-se de către primar printr-o adresă faptul că proprietarii terenurilor respective figurează la Compartimentul de Taxe și Impozite cu restanțe așa cum prevede o HCL / 2020.

1) Nu este ILEAGALĂ această HCL prin care se îngrădește dreptul proprietarilor de teren agricol să arendeze terenul dacă figurează cu restanțe la Taxe și Impozite?

2) Care sunt pașii de făcut? Ce mă sfătuiți să fac în situația dată?

L.E.: Unul dintre consilierii locali a adus recent în discuție această hotărâre într-o sedinta a Consiliului Local precizand faptul că este ILEGALĂ, dar primarul i-a răspuns prin faptul că ceea ce nu este INTERZIS, este permis și nu există bază legală care să interzică să nu condiționeze înregistrarea contractelor de arendă de plata impozitului!!


Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2021
varvea@yahoo.com, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimburi de teren intre fermieri, fara acordul proprietarului de teren telecomanda telecomanda Buna ziua, Doresc daca se poate un raspuns. Speta este urmatoarea: Un teren agricol de 2 ha, nu este arendat. Un fermier societate comerciala,, DDD,, fara ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda TomaGradinaru TomaGradinaru Sunt un fermier si lucrez terenuri pe raza mai multor comune. La unele primarii, secretarul comunei nu vrea sa inregistreze contractul de arenda, daca cel de ... (vezi toată discuția)
Actiune granituire sau se poate si altfel ? telecomanda telecomanda Va rog daca se poate in a da un sfat cat mai clar. Nepoata 56 ani impreuna cu o matusa de 68 ani de la tara au un teren agricol la tara. Detine Titlu de ... (vezi toată discuția)