Sunt un fermier si lucrez terenuri pe raza mai multor comune. La unele primarii, secretarul comunei nu vrea sa inregistreze contractul de arenda, daca cel de pe titlu de proprietate este decedat si mostenitorii nu au dezbatut succesiunea. Vechea problema nationala. Am auzit ca primaria este obligata sa acorde numar de inregistrare la contractele de arenda, ea nu este in masura sa ateste sau nu legalitatea unui contract de arenda, eventualele litigii fiind desfasurate in instantele de judecata. Cum pot convinge legal secretarii de comuna sa-mi inregistreze contractele de arenda?daca nu exista dezbatuta mostenirea, ei refuza pe motiv ca un contract se incheie cu cel care este proprietar de drept. Insa in urma defunctului exista de obicei unul sau doi proprietari care atunci cand platesc impozitul pe teren, nu li se refuza plata. Va multumesc!
1.
Dupa parerea mea, pozitia secretarului de primarie este logica, corecta si legala.
2.
Totusi,.....
Incercati sa trimiteti contractele prin Executor judecatoresc (mai scump) sau prin posta cu scrisoare recomandata cu valoare,. nota de inventar si confirmare de primire (mai ieftin).
Ce pot face
gaby2
In ultimii doi ani in calitate de tanar fermier am inscris la primarie 15 contracte de arenda (in toate aceste contracte proprietarii nu au dezbatut ... (vezi toată discuția)