avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

In situatia in care o firma decide sa inchida biroul in perioada sarbatorilor este indreptatita sa scada din CO al fiecarui angajat zilele lucratoare aferente perioadei respective? Este nevoie de acordul scris al fiecarui angajat? Si, in situatia in care unii angajati nu mai au suficiente zile de concediu, li se pot opri zile din CO din anul urmator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 6 Ianuarie 2010
1. CO se acorda proportional cu perioada lucrata.

2. Pe perioada intreruperii activitatii, cum figureaza salariatii ? .... daca este vorba despre CFP , atunci obligatoriu este nevoie de acordul salariatilor.

3. Daca nu mai au suficiente zile de CO, se opreste cota-parzte din indemnizatia de CO aferenta acesto zile si nu din numarul de zile de CO pe anul urmator.
este vorba de concediu de odihna platit
freeelis a scris:

3. Daca nu mai au suficiente zile de CO, se opreste cota-parzte din indemnizatia de CO aferenta acesto zile si nu din numarul de zile de CO pe anul urmator.

va rog sa-mi spuneti cum se realizeaza practic acest lucru?
De exemplu, un salariat are 21 de zile lucratoare de CO pe care le efectueaza in cursul unui an calendaristic, dar intrucat a mai benficiat de CFP sau concediu medical se constata ca are dreptul numai la 18 zile de CO.

Pentru cele 21 de zile lucratoare primeste o anumita indemnizatie (500 lei) , insa el trebuie sa primeasca indemnizatia aferenta numai celor 18 zile (400 lei).
Diferenta de plata se va opri din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se rotunjesc zilele de co in favoarea salariatului sau angajatorului? iolanda15 iolanda15 Buna ziua, Am si eu o intrebare, mai exact o nelamurire. In speta, pentru un an am dreptul la 21 zile CO. Am efectuat concediul integral, insa mi-am luat ... (vezi toată discuția)
Plata zile concediu de odihna lilid lilid Buna ziua, Daca un salariat, s-a angajat in data de 06.06.2018 si a plecat in data de 27.08.2018, trebuie sa i se plateasca o zi de concediu de odihna. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna gmona gmona Am un angajat cu cim din data de 08.05.2014. Pe lunile iunie si iulie are 18 respectiv 25 zile concediu fara plata. Cum calculez concediu de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)