avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA (CAEN 6201 sistem real, neplatitor TVA).
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA (CAEN 6201 sistem real, neplatitor TVA).

Buna ziua,
am un PFA (CAEN 6201 sistem real, neplatitor TVA). Am primit autorizatia de functionare incepand cu 8 Martie 2021, mi-am facut cont la ANAF (Spatiu Privat Virtual) si am achizitionat o semnatura digitala calificata (certSIGN) pentru a putea indeplinii obligatiile (doresc sa imi tin contabilitatea singur)

Ce declaratii trebuie sa depun anul acesta? Pe net scrie de formularul 700 (pt 020, Persoana fizica cu CNP) si de declaratia unica venit estimat. Mai sunt si altele? Va rog sa ma ajutati.

Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ioanmoldovan , utilizator 14:54, 16 Martie 2021
Nu.
Pur si simplu nu :-)
Nu inteleg.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2021
ioanmoldovan, utilizator
Din textul postat de dumneavoastra;"Mai sunt si altele?" Deci la acea intrebare v-am raspus.
Okay, am inteles. De pe net, inteleg ca formularul 700 se completeaza cand se schimba activitatea (vectorul fiscal) sau angajez pe cineva sau pt inregistrare TVA.

Am totusi o alta intrebare, am achizitionat server de la DigitalOcean, momentan il platesc personal, cu TVA, dar fiind neplatitor TVA, am incercat sa adaug CUI-ul meu la sectiunea de facturare (Billing) si mi-au zis ca apare in VIES ca am cod invalid. CUI-ul de pe autorizatia de functionare nu e valabil international? Trebuie sa completez vreun formular? Trebuie sa ma inregistrez pt plata TVA? (daca fac asta, va trebui sa depun 300, dar in 300 nu se pot completa id-ul VAT de la DigitalOcean fiindca e de EU, de tip EU1234..... )

Multumesc mult din nou :-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platforma intermediara mi-a colectat tva-ul intracomunitar. cum procedez cu declaratiile si plata acestuia? eduardbuta eduardbuta Buna ziua, M-am lovit de o speta ciudata cu care sper ca ma puteti lamuri. Detin o firma neplatitoare de TVA, inregistrata in scop de TVA special in VIES. ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara vladonne vladonne Am un PFA la norma de venit NEPLATITOR de TVA. E inregistrat in scopuri de TVA (am primit al doilea CUI cu prefixul RO) si inscris in ROI deoarece prestez ... (vezi toată discuția)
Mentiuni si cod fiscal export/import radu_stoian radu_stoian Buna ziua, Societatea noastra (SRL, neplatitor de TVA) planuieste sa cumpere si achizitioneze prestarii servicii in UE si non-UE. In acest sens, am depus ... (vezi toată discuția)