avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua! Fratele meu care este cetățean german a ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua! Fratele meu care este cetățean german a terminat ...

Buna ziua! Fratele meu care este cetățean german a terminat liceul în germania in urma caruia a obținut un atestat de calificare tehnică ( liceu fara bacalaureat). Problema este ca a terminat clasa a 11 a cu foaie matricolă iar clasa a 12 a a facut doar primul semestru, cel de al doi le semestru nu la terminat dar a avut dreptul legal in Germani sa faca un an de voluntariat la o grădiniță in urma caruia s a considerat liceul încheiat si i s a eliberat acest certificat unde scrie clar ca poate sa se inscrie la scoala postliceala si la anumite facultăți tehnice din Germania.
Fratele meu acum locuieste in Romania si s a înscris la o școală postliceala pe baza unei adeverințe data de Ministerul Educației unde ii recunoaște acea diploma data de liceul din Germania. Acum incepe problema : Doamna Director de la postliceala nu a vrut să i i a in considerare adeverința eliberată de minister pentru ca nu are foaia matricolă din clasa a 12 a. Cei de la minister acum ridica din umeri și s au răzgândit, adică zic ca nu pot sa elibereze cetificat de recunoaștere pt ca nu are foaia matricolă de clasa 12 a. Adica in Germania in U.E. recunoaște că are liceul terminat, în România tot in U.E. spune că nu poate sa studieze la postliceala. Ce este de facut si încotro sa ma îndrept. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Diploma de liceu Habet Habet Buna ziua va rog frumos sa ma indrumati si pe mine de unde as putea sa imi ridic diploma de liceu avand in vedere ca studiile le am terminat in 2016 si nu mi ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare diploma fica mea a absolvit liceul fara bac iar ... Antik Antik Refuz eliberare diploma Fica mea a absolvit liceul fara bac iar secretara scolii spune ca nu se eliberează diploma ci doar foaie matricol.. Liceul este ... (vezi toată discuția)
Diplomă 12 clase ContSters442557 ContSters442557 Va salut , am terminat 12 clase acum cațiva anii (nu am luat bacul) insa recent am realizat ca eu nu am diploma de 12 clase am primit o foaie a 4 pe care ... (vezi toată discuția)