avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum functioneaza schimbarea destinatiei imobilului?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum functioneaza schimbarea destinatiei imobilului?

Buna ziua!
Ma gasesc intr-o situatie mai complexa, si am nevoie de cateva sfaturi/informatii de natura juridica.

Sunt administratorul unui SRL, care are sediu social fara activitate la domiciliul meu.
Acest imobil l-am achizitionat cu Prima Casa in urma cu un an si 3 luni.
Stiind ca am posibilitatea de a face o cerere la banca pentru a inchiria imobilul inainte de a trece cei 5 ani (in care banca nu ma lasa sa inchiriez/instrainez apartamentul), a venit si ideea de a da parte din imobil in chirie firmei pe care o reprezint, pentru a-mi putea deduce un venit lunar pentru a plati rata, cu ajutorul firmei.

Aici apare si obstacolul.
In momentul in care obtin autorizatia pentru activitati proprii de birou (tin sa mentionez: fara activitate economica de nici un fel), si schimb actualul contract de comodat cu unul de inchiriere, chiar daca este pe mai putin de jumatate din suprafata apartamentului, acest lucru va schimba destinatia imobilului din spatiu de locuit in spatiu de birouri?
Acest lucru conteaza pentru ca la Prima Casa nu am voie sa schimb destinatia imobilului.
Am inteles ca cei de la primarie vor schimba destinatia cand ma voi inregistra pentru a plati impozitul pe aceasta inchiriere, dar nu stiu daca e valabil cand este vorba de o mica parte din imobil, nu complet.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Spatiu sediu social ong Praipan Praipan Buna ziua! As vrea sa ma lamuresc daca sediul social al unui ONG se poate stabili intr-un spatiu comercial in a carei jumatate de suprafata se gaseste deja ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu pentru srl / srl-d AlinCovas AlinCovas Buna ziua, Am un spatiu apartinand unei rude. Desi am acordul acelei persoane pentru a folosi acel spatiu ca aport in natura la SRL (prin notar etc) doresc ... (vezi toată discuția)
Srl in ap prima casa MadalinaIBlj MadalinaIBlj Bună! Ma interesează sa deschid un SRL în apartamentul achiziționat în urma cu un an prin programul \"prima casa\". Problema mea este ca fiind în ... (vezi toată discuția)